Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το παρασκήνιο πίσω από την αποπομπή Μηταράκη - Ήταν διακοπές στην Πάτμο

Το παρασκήνιο πίσω από την αποπομπή Μητα...

Το «άδειασμα» για την έφιππη αστυνομία

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο κυβερνητικό σκηνικό για την παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μία παραίτηση που επί της ουσίας είναι καρατόμηση.

Ο Νότης Μηταράκης είχε μία… δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν την αξιοποίησε. Το τελευταίο… φάουλ με την ηχηρή απουσία του, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή»,  αναφερόταν ότι ο πρώην -πλέον- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, έκανε διακοπές εν μέσω των πολυήμερων σκληρών «μαχών» με τις φωτιές, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα στην Πάτμο εθεάθη με σκάφος. 

 

Σημειωτέον πάντως ότι ήταν το τρίτο φάουλ του κ.Μηταράκη μέσα στον ένα μήνα της υπουργίας του. Πρώτον, το Μαξίμου είχε απορρίψει την... πρωτοποριακή απόφαση για σύσταση έφιππης Αστυνομίας. Δεύτερον, είχε μαζέψει τις δηλώσεις Μηταράκη για κατάργηση της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία πάντως επί της ουσίας όντως καταργείται.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε αντιμετωπίσει την όλη συζήτηση με χιούμορ και είχε χαρακτηρίσει εξαιρετική τη δουλειά του κ.Μηταράκη στο υπουργείο Μεταναστευσης, δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς του.

Το πολιτικό κλίμα με τις φωτιές όμως πλέον είναι βαρύ για την κυβέρνηση, καθώς ειδικά για το δεξιό κοινό το γεγονός ότι οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών που άρχισαν να εκρήγνυνται, αποτελεί κόκκινη γραμμή. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη τύπου εστίασε στην κλιματική κρίση, ενώ σημείωσε με νόημα ότι η πολιτική ηγεσία δεν αναμειγνύεται στα υπηρεσιακά θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ο δε υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας διέταξε την αναμενόμενη ΕΔΕ και ζήτησε έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, υποδαύλιζε θεωρίες συνομωσίας για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών και στη Ρόδο αλλά και στη Μαγνησία...

Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποπομπή Μηταράκη
Στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν θα μείνει «ορφανή», καθώς σε αυτή τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν σήμερα Παρασκευή (28.7.2023) στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις