Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Γέμισε το Δημοτικό Θερινό Θέατρο στην παράσταση "Εκάβη" με την Ελένη Κοκκίδου

Πάτρα: Γέμισε το Δημοτικό Θερινό Θέατρο ...

Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί θεατρόφιλοι, ανάμεσα τους & ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Κώστας Πετρόπουλος

Την παράσταση αρχαίου δράματος «Εκάβη» του Ευριπίδη, μια τραγωδία η οποία είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023 το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας, που γέμισε για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Θερινό Θέατρο πλάι στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Στη σκηνή του ανοικτού θεάτρου της οδού Ρίτσου ήρθαν στο προσκήνιο τα δεινά του πολέμου, ο οποίος βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας, το συλλογικό πένθος, η  έμφυλη βία, καθώς σε κάθε πόλεμο οι γυναίκες είναι εκτεθειμένες σε αυτή, με την Εκάβη να αποτελεί ένα σύμβολο απώλεια και πένθους….

Με την Εκάβη ο Ευριπίδης δείχνει επίσης πως ο πόλεμος κάνει τον άνθρωπο να χάνει την ανθρωπιά του, να ξαναγίνεται ζώο, με την ηρωίδα να μεταμορφώνεται από θρηνητική φιγούρα σε φορέα εκδίκησης, σκοτώνοντας τα παιδιά του Πολυμήστορα.

Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη, μετάφραση Ελένης Βαροπούλου, σκηνικά-κοστούμια Μαγδαληνής Αυγερινού, Μουσική Νίκου Γαλελιάνου και χορογραφίες Χαράς Κότσαλη. Έπαιξαν οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφίδης (Ταλθύβιος), Μαρίνα Καλογήρου (Πολυξένη), Ελένη Κοκκίδου (Εκάβη), Θανάσης Κουρλαμπάς (Οδυσσέας), Ερρίκος Μηλιάρης (Φάντασμα Πολύδωρου), Ηλεάνα Μπάλλα (Θεράπαινα), Άκης Σακελλαρίου (Πολυμήστορας),  Αλέκος Συσσοβίτης (Αγαμέμνονας).

Την παράσταση που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό, παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Κώστας Πετρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου και δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2023.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture