Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. Παρασκευής κοντά στα Ταμπάχανα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. ...

Τοι πρωί της Τετάρτης 26/7/2023 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου που θεωρείται ως η προστάτιδα των ματιών, τιμά η εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ιερός ναός κοντά στην πλατεία στα Ταμπάχανα όπου το απόγευμα της Τρίτης 25/7, παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή. Ακολουθεί στις 10 το βράδυ ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το πρωί της Τετάρτης 26/7 στην Θεία λειτουργία σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης, θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Κάθε χρόνο πολλοί πιστοί σπεύδουν στο ναό της Αγίας Παρασκευής κοντά στα Ταμπάχανα για να προσκυνήσουν τη χάρη της, να ανάψουν το κεράκι τους και να πάρουν λαδάκι ως ευλογία και προστασία για τα μάτια τους.

Να προσθέσουμε πως πανηγυρίζουν και ο ιερός ναός της Αγ. Παρασκευής που είναι στην είσοδο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου της Πάτρας, ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι και ο ναός στο κοιμητήριο στο Μιντιλόγλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις