Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουτράκι: Μάχη όλη τη νύχτα για να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα διυλιστήρια

Λουτράκι: Μάχη όλη τη νύχτα για να κρατη...

Στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν το βράδυ της Τρίτης 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα ενώ νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα της πυροσβεστικής

Στο έλεος της φωτιάς παραμένουν οι περιοχές γύρω από το Λουτράκι για 2η συνεχόμενη νύχτα, με τα χειρότερα να έχουν αποφευχθεί όσον αφορά την επέλαση προς τα διυλιστήρια, όμως οι φλόγες έχουν ήδη αφήσει πίσω τους καμένη γη.

Στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν το βράδυ της Τρίτης (18.7.2023) 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα ενώ νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο έχει κρατηθεί σε απόσταση πάνω από 1 χιλιόμετρο μακριά από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων.

 Ήδη έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, οπότε από εδώ και στο εξής η προσπάθεια θα επικεντρωθεί για να κρατηθεί το μέτωπο της φωτιάς μακριά. Τα διυλιστήρια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εξασφαλιστεί και δεν θα απειληθούν από τις φλόγες.

Νωρίτερα, επιχείρησαν 2 ελικόπτερα και 2 Canadair.

Σύμφωνα, επίσης, με όσα αναφέρθηκαν στην τηλεόραση του OPEN, οι πυροσβέστες πρόλαβαν τη φωτιά και δεν πέρασε από την απέναντι μεριά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, η οποία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα από τα διόδια της Ελευσίνας έως αυτά της Κορίνθου. Λίγο μετά τις 21:00 άνοιξε η Παλιά Εθνική Οδός.

 Λόγω της φωτιάς στο σημείο, είχε σταλεί και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Γλυκιά Ζωή, δίπλα από τα διυλιστήρια. 

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι, λόγω της φωτιάς, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πύρινης λαίλαπας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η φωτιά ξέσπασε χθες στην Καλλιθέα στο Λουτράκι και αναζωπυρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, αφού τα μελτέμια που φυσούν δυσχέραναν το έργο της πυροσβεστικής. Το μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν κατακερματιστεί σε Μάνδρα και Δερβενοχώρια.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις