Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στο Λουτράκι: «Γλείφουν» σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο οι φλόγες- Η φωτιά «πλησιάζει στα διυλιστήρια»

Φωτιά στο Λουτράκι: «Γλείφουν» σπίτια στ...

Μάχη με πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις

Νεότερη ενημέρωση: Κορυφώνεται η μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς στο Λουτράκι, η οποία αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18.07.23), καθώς οι φλόγες «γλείφουν» τα σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο, που έχει προληπτικά εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Πανόραμα. Παράλληλα, ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. 

 Η φωτιά στο Λουτράκι πλησιάζει στα διυλιστήρια της Motor Oil, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, προκαλώντας ανησυχία για τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν λάβει διαστάσεις λαίλαπας τόσο εκεί όσο και στα Δερβενοχώρια και στη Μάνδρα.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», δήλωσε ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

 «Τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

«Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει “χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα», είπε επίσης ο κ. Βυτινιώτης.

15:49 Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς στο Λουτράκι, η οποία αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18.07.23), καθώς οι φλόγες βρίσκονται μία «ανάσα» από τα σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο, που έχει προληπτικά εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Πανόραμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 48 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης κατά την επίσημη ενημέρωση, οι δυνάμεις του Σώματος αντιμετωπίζουν εκεί πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις