Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στον Κουβαρά: «Δεν βλέπω μπροστά μου από τους καπνούς»- Καίγονται σπίτια- Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Φωτιά στον Κουβαρά: «Δεν βλέπω μπροστά μ...

Το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και ανεξέλεγκτο.

Νεότερη ενημέρωσηQ 

Eκτός ελέγχου, πλέον, η φωτιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά και εξαπλώθηκε προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα. Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν στα 8, έχουν επεκτείνει το μέτωπο, με σπίτια στις περιοχές αυτές (Κουβαρά και Λαγονήσι), οι οποίες έχουν εκκενωθεί, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

16:15Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση από την φωτιά στον Κουβαρά… Το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και ανεξέλεγκτο.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης αναφέρει ότι δεν βλέπει από τους καπνούς και το μέτωπο της φωτιάς στον Κουβαρά είναι μεγάλο. «Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Από τους καπνούς δεν βλέπω μπροστά μου. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο Μελισουργό. Είναι πολύ δυνατός ο άνεμος

«Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αυτή τη στιγμή είναι κοντά στον οικισμό Πέτα και βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από δύο μονάδες ανακύκλωσης», ανέφερε στο newsit.gr ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Αθανάσιος Μακροδημήτρης.

«Καίγονται σπίτια, καίγονται καταφύγια με ζώα»

Για τις τραγικές στιγμές που βιώνει από την φωτιά μίλησε στην ΕΡΤ η ηθοποιός Ευτυχία Μέλη.  «Φυσάει πάρα πολύ ο αέρας. Πετάνε αεροπλάνα από πάνω μας. Δεν έχει πολύς κόσμος ορατότητα. Καίγονται σπίτια, καίγονται καταφύγια με ζώα. Τώρα μάλλον πρέπει να φύγω κι εγώ γιατί δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε πια. Δε μου έχει έρθει μήνυμα από το 112, αλλά μαζεύω διαβατήρια και ταυτότητες».

«Ξεκίνησε η φωτιά στον Κουβαρά, πέρασε όλο το βουνό του Λαγονησίου και έχει φτάσει μέχρι κάτω τη Σαρωνίδα. Εγώ είμαι στο Λαγονήσι, απέναντι από το μεγάλο ξενοδοχείο Grand Resort. Βλέπω τεράστιες φωτιές πίσω από τα σπίτια στον πύργο του Μελισσουργού, είναι ένα σωρό βίλες από εκεί. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι πήγαν να σώσουν τα σπίτια τους και τα ζώα τους και έχουν κλειστεί και ψάχνονται από πού θα φύγουν» συμπλήρωσε.

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να να ανοίξουν τις πόρτες τους για να φύγουν τα ζώα καθώς και για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε σωλήνες, βρύσες και πισίνες. «Μη νομίζετε ότι δεν θα έρθει φωτιά σε σας, μέσα σε 20 λεπτά έφτασε εκεί που δεν το περιμέναμε», κατέληξε.

Πηγή 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις