Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκλογές 2023: Χωρίς καταβολή διοδίων οι διελεύσεις - Από πότε θα ισχύει το μέτρο

Εκλογές 2023: Χωρίς καταβολή διοδίων οι ...

Δείτε αναλυτικά

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους και στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει στις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.

Σε ποιους δρόμους θα ισχύσει το μέτρο
Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιούνται οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
Ιόνια οδός
Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια,
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια - Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός.

Με δική της ανακοίνωση η HELLASTRON, η οποία εκπροσωπεί τους παραχωρησιούχους ενημερώνει, για λογαριασμό των μελών της, ότι στην Αττική Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, στην Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων θα γίνεται χωρίς χρέωση. Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά - χειροκίνητα).

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

- Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

- Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.

- Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

Τι ισχύει για τους εκλογικούς αντιπροσώπους
Σε ό,τι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η είσπραξη διοδίων τελών θα ανασταλεί από την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στις 10:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στις 24:00, προκειμένου να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις