Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Υδροπλάνα: Άδεια έχουμε… αλλά δε θα τα δούμε ούτε φέτος!

Πάτρα- Υδροπλάνα: Άδεια έχουμε… αλλά δε ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μπορεί η άδεια για υδατοδρόμιο στην Πάτρα να δόθηκε, όμως υδροπλάνα δε θα δούμε ούτε το φετινό καλοκαίρι

Μπορεί η άδεια για υδατοδρόμιο στην Πάτρα να δόθηκε, όμως υδροπλάνα δε θα δούμε ούτε το φετινό καλοκαίρι.

Και αυτό γιατί για να ξεκινήσουν δρομολόγια θα πρέπει να υπάρχει αδειοδότηση και για άλλα υδατοδρόμια.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο thebest.gr ο Τάσος Γκόβας, Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», «έχει γίνει αδειοδότηση και επικαιροποίηση για το υδατοδρόμιο της Πάτρας. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έτοιμα να λειτουργήσουν είναι τρία υδατοδρόμια, στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στην Πάτρα. Όμως για να είναι βιώσιμο το εγχείρημα και να μπει σε λειτουργία πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο υδατοδρομίων, να συνδέονται πολλοί προορισμοί. Περιμένουμε η περιφέρεια Ιονίων Nήσων να προχωρήσει στην αδειοδότηση άλλων πέντε υδατοδρομίων σε νησιά του Ιονίου, σε  Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Μεγανήσι. Αυτές είναι οι επόμενες αδειοδοτήσεις. Αν γίνει αυτό, θα υπάρχει δίκτυο οκτώ υδατοδρομίων στο Ιόνιο που επιτρέπει να υπάρξει πτητικό έργο».

Όπως αναφέρει ο κ. Γκόβας, «υπήρξαν καθυστερήσεις το προηγούμενο διάστημα, όμως αναμένεται να υπογραφεί από το νέο υπουργό η χρηματοδότηση. Για να φτιαχτεί ένα υδατοδρόμιο δε χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ αν τα πράγματα προχωρούσαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς  θα μπορούσε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερις  μήνες. Ωστόσο λόγω διάφορων καθυστερήσεων ούτε το φετινό καλοκαίρι έχουμε υδροπλάνα.

Αν μπορούσαν να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια, ακόμα και σε τέσσερις μήνες οι επενδυτές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και το φθινόπωρο ένα πτητικό πρόγραμμα. Άλλωστε στόχος δεν είναι να υπάρχουν υδροπλάνα μόνο τους τουριστικούς μήνες αλλά όλο το χρόνο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις