Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν το απορριμματοφόρο αδειάζει μόνο κάδους, αφήνοντας τις διπλανές σακούλες για ...ντεκόρ

Πάτρα: Όταν το απορριμματοφόρο αδειάζει ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι απαντά στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος

Εικόνες ντροπής, αντικρίζουν καθημερινά, οι πολίτες της Πάτρας, οι οποίοι καταγγέλλουν σκηνές με απορριμματοφόρα να περνούν και να αδειάζουν τους  κάδους, αφήνοντας εκτός αυτών σακούλες σκουπιδιών όπως αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχτεί το thebest.gr, σε διάφορα σημεία της πόλης, η εικόνα είναι προβληματική.

Χαρακτηριστική περίπτωση, είναι στην Αρόη, στην συμβολή των οδών Ναυπάκτου και Κορώνης. «Η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και 20 ήμερες. Η αρμόδια η υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, σε επανειλλημένες κλήσεις μας, μας απαντά δεν υπάρχει προσωπικό και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αποκομιδή τους. Οι κάδοι άδειοι, οι σακούλες γεμάτες και πεταμένες έξω από αυτούς».

Το thebest.gr, επικοινώνησε με το Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Νίκο Ασπράγκαθο, αναφέροντας του το πρόβλημα που δημιουργείται.

«Στις μαύρες σακούλες συνήθως μέσα είναι κλαδιά. Όταν οι σακούλες έχουν σκουπίδια, οι εργαζόμενοι τις παίρνουν με τα χέρια και τις πετούν στα απορριμματοφόρα. Είναι πολλές οι φορές που ο κόσμος τις αφήνει εκτός κάδων» μας είπε ο κ. Ασπράγκαθος, αν και στις φωτογραφίες από την περιοχή της Αρόης είναι οφθαλμοφανές ότι οι σακούλες που έχουν αφεθεί εκτός κάδων περιέχουν σκουπίδια και όχι κλαδιά.

«Από την πλευρά του Δήμου, συγκεντρώνουμε συνεχώς τα ογκώδη, όπως και τα κλαδιά αλλά είναι μια κατάσταση ατελείωτη. Σύμφωνα με την καμπάνια καθαριότητας που έχουμε κάνει, λέμε ότι μπορούν να παίρνουν στο τηλέφωνο του Δήμου, το 15190 ή μέσω του sense city και να τους απαντάμε πότε να αφήσουν τα ογκώδη δηλαδή καναπέδες, στρώματα, χαλιά κ.α. Μετά βγαίνει ειδικό φορτηγό που τα μαζεύει. Κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε περίπου 600 τόνους με ογκώδη. Επίσης, υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε αποκομιδή. Αποκομιδή γίνεται αλλά ο όγκος είναι τεράστιος και οι δυνάμεις μας δεν προλαβαίνουν, να το αντιμετωπίσουν».

Σε ό,τι αφορά τα κλαδιά που τοποθετούν γύρω από τους κάδους, ο κ. Ασπράγκαθος λέει: «Είναι υποχρεωμένος ο δημότης να τα πάει με δικό του μέσο στην Ξερόλακκα, χωρίς κάποιο κόστος. Εκεί τα θρυμματίζουμε και τα αξιοποιούμε στην κάλυψη του ΧΥΤΑ και έχουμε δώσει και για κομποστοποίηση σε ιδιώτη. Αλλά παντού βλέπουμε κλαδιά, π.χ. αν πάμε σήμερα και τα μαζέψουμε, σε δυο ημέρες πάλι θα υπάρχουν κλαδιά. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε αυτό που νομίζουν μερικοί ότι μέσω των ανταποδοτικών τελών έχουν πληρώσει για τα κλαδιά, αυτό δεν ισχύει διότι όλοι μας πληρώνουμε ανταποδοτικά στο Δήμο μόνο για τα απορρίμματα και ό,τι άλλο έχουμε μέσα στο σπίτι μας, γιατί αυτό πάει με τα τετραγωνικά του οικήματος, όχι με τα τετραγωνικά του οικοπέδου. Συλλέγουμε 9 με 10 χιλιάδες τόνους κλαδιά το χρόνο. Μιλάμε για πολλά φορτηγά, είναι πάνω από 5 χιλιάδες δρομολόγια φορτηγών και με τεράστιο κόστος για το Δήμο, χωρίς να υποχρεούται από τον κανονισμό».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις