Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Βασίλης Τζιγγούνης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής της ...

Στον Πειραιά η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο πρώην διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Βασίλης Τζιγγούνης.

Η κηδεία του καθηγητή που πέθανε σε ηλικία 79 ετών θα γίνει στον Αγιο Σπυρίδωνα Πειραιά.

 

Ο καθηγητής Βασίλειος Τζιγγούνης υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στην επιστήμη της μαιευτικής και της γυναικολογίας στη χώρα μας.

Είχε προσφέρει πάρα πολλά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ήταν από τους θεμελιωτές της Ενδοκρινολογικής Γυναικολογίας στην Πάτρα. Ανέπτυξε στην περιοχή μας το Τμήμα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Ενδοκρινολογίας – Εμμηνόπαυσης. Αλλά και πανελλαδικά ήταν ανάμεσα στους πρώτους που εισηγήθηκαν την ανάπτυξη τέτοιων τμημάτων, εφαρμόζοντας πρωτοποριακά όλες τις εξελίξεις που αφορούσαν στο φάσμα της μαιευτικής – γυναικολογίας και της αναπαραγωγής.

Ωστόσο, η λαμπρή πορεία του θόλωσε μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τις πλαστές συνταγογραφήσεις σκευασμάτων αναπαραγωγής. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε απάτη και σε πλαστογραφία και το δικαστήριο του είχε επιβάλει συνολική ποινή καθείρξεως 10 ετών.

Η εξέλιξη αυτή τον είχε καταβάλει ψυχοσωματικά σε καίριο βαθμό. Μετά την αποφυλάκισή του εργάστηκε στο «Μητέρα» στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει πλήρως. Η υπόθεση αυτή τον είχε βαρύνει σε μέγιστο βαθμό με αποτέλεσμα τη νόσησή του από καρκίνο, ο οποίος ήταν και η αιτία του θανάτου του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις