Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με τους μωβ κάδους-«Φαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να τους ανοίξουν»

Πάτρα: Τι γίνεται με τους μωβ κάδους-«Φα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Ασπράγκαθος

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Πατρινών στο κάλεσμα για γέμισμα των μωβ κάδων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της  πόλης.

Ωστόσο όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr  o  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Ασπράγκαθος ο χειριστής των καδών έχει εντοπίσει σημάδια που τον κάνουν να υποψιάζεται  ότι κάποιοι προσπαθούν να τους ανοίξουν προκειμένου να πάρουν τα ρούχα που βρίσκονται μέσα.

Οι μωβ κάδοι άρχισαν να τοποθετούνται πριν κάποιους μήνες για να αφήνουν οι πατρινοί  παλαιά ρούχα, παλαιά ζεύγη υποδημάτων, λευκά είδη και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες κλπ) τα οποία θα οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ασπράγκαθος, «φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να πάρουν ρούχα μέσα από τους κάδους όμως είναι δύσκολο ως αδύνατο. Είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο που δεν γίνεται κάποιος να το καταφέρει.

Είναι όμως σημαντικό να φροντίζουν όλοι να μπαίνουν οι σακούλες μέσα στους κάδους.  Έχει τύχει να δω και σακούλα έξω από τον κάδο, κάποιοι πήραν αυτά που χρειάζονταν και τα υπόλοιπα τα σκόρπισαν. Κάποιοι τους ζωγραφίζουν κιόλας.

Είναι ένα πρόβλημα όμως το βασικό είναι ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους δημότες. Όπως έχουμε πει εταιρεία με την οποία είμαστε συμβεβλημένοι, παραλαμβάνει τα ρούχα, αξιοποιεί κάποια από αυτά και τα υπόλοιπα οδηγούνται σε επεξεργασία για να γίνουν άλλα υλικά και να γίνει ανακύκλωση. Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι, θα μπουν κι άλλοι κάδοι. Οι δημότες μπορούν να δίνουν τα ρούχα τους ενώ συνεχίζει να υπάρχει και η ιματιοθήκη του Δήμου, στο Σκαγιοπούλειο όπου συγκεντρώνονται ρούχα σε καλή κατάσταση. Ό, τι δεν είναι χρήσιμο μπορεί να ρίχνεται στο μωβ κάδο και να προστατεύουμε έτσι το περιβάλλον αλλά και έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν από την ανακύκλωση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις