Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεσποζόμενα ζώα, θύματα τροχαίων- Οι ποινικές ευθύνες και η ταφή

Πάτρα: Δεσποζόμενα ζώα, θύματα τροχαίων-...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει η Αλεξάνδρα Δημοπούλου

Θύματα τροχαίων ατυχημάτων τροχαίων ατυχημάτων πέφτουν πολλές φορές, στην Πάτρα, δεσποζόμενα ζωάκια.

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου πολλά σκυλάκια αφήνονται «ημιελεύθερα» μπορεί να ξεφύγουν τις προσοχής του ιδιοκτήτη τους και να χτυπηθούν.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και σύμβουλος του Δημάρχου για τα αδέσποτα ζώα, «είναι απαραίτητο να υπάρχουν εφημερίες κτηνιάτρων έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τραυματισμοί μετά από τροχαίο. Ειδικά στο Καστρίτσι αλλά και σε άλλες περιοχές εκτός κέντρου, που πολλά ζωάκια αφήνονται ημιελεύθερα μπορεί να συμβεί να χτυπηθούν από κάποιο όχημα. Ειδικά τα μικρά ζωάκια που δε ξέρουν να προστατευτούν πέφτουν συχνά θύματα τροχαίου και είναι δύσκολο και να επιβιώσουν μετά από αυτό.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το ατύχημα συμβαίνει ενώ το ζωάκι έχει χαθεί κι ενώ το αναζητά ο ιδιοκτήτης του. Είναι σημαντικό και σε αυτή την περίπτωση το τσιπάρισμα έτσι ώστε αν κάποιος το βρει και το μεταφέρει στον κτηνίατρο να μπορεί να ξέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του».

Όπως εξηγεί η κα Δημοπούλου, «σε περίπτωση ενός τροχαίου που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο του ζώου, υπάρχει ποινική ευθύνη αν υπάρχουν μάρτυρες που θα έχουν δει ότι ο οδηγός θα μπορούσε να αποφύγει το ζώο και δε το έκανε. Το ίδιο ισχύει και αν το εγκαταλείψει.

Από εκεί και πέρα  οποιοσδήποτε που έχει το χώρο ή τον τρόπο να θάψει ένα ζωάκι που πέθανε μετά από τροχαίο, αν δε μπορεί ο ιδιοκτήτης του ζώου, μπορεί να το κάνει. Δεν είναι απαγορευτικό.

Αν δεν υπάρχει κάποιος που έχει αυτή τη δυνατότητά, τότε πρέπει να αναλάβει ο Δήμος»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις