Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Ολοκλήρωση μαθημάτων κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων Πατρών και Ερυμάνθου

Ολοκλήρωση μαθημάτων κολύμβησης Δημοτικώ...

Με την συμμετοχή 663 μαθητών/τριών

Τις τελευταίες βουτιές έκαναν μικροί μαθητές - κολυμβητές από Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Πατρών και Ερυμάνθου την Τετάρτη 14-06-2023 στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» ολοκληρώνοντας τα μαθήματα κολύμβησης του σχολικού έτους 2022-23.
Μετά από μια παύση δύο περίπου ετών λόγω covid, οι μικροί μαθητές - κολυμβητές επέστρεψαν στις δράσεις τους και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον κύκλο των μαθημάτων κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν στο Γ΄ Τρίμηνο για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ και, όπου ήταν εφικτό και της Δ΄ τάξης, με την συμμετοχή εξακοσίων εξήντα τριών (663) μαθητών/τριών από είκοσι εννέα (29) Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Πατρών και Ερυμάνθου.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας και συγκεκριμένα οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού, αναφέρουν: "Βάσει του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών και του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κολύμβηση αποτελεί αντικείμενο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και η διδασκαλία της στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ως σκοπό την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.
Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) το αντικείμενο της κολύμβησης εφαρμόζεται στη Γ' τάξη και, όπου δύναται, και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 25 χλμ. από το κολυμβητήριο και την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης του μαθήματος έχουν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους ορισμένους από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. Συντονιστές Κολύμβησης, εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κατά προτεραιότητα στην κολύμβηση.
Ευχαριστίες εκφράζονται:
● στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που ανέλαβε το κόστος για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών προς και από το κολυμβητήριο.
● στη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πατρών - Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», που παραχώρησε το κολυμβητήριο για τις ανάγκες του μαθήματος.
● στο Γραφείο Τουρισμού Giannakoulias Tours και το ΚΤΕΛ Αχαΐας, που ανέλαβαν και πραγματοποίησαν με ασφάλεια και συνέπεια τις μετακινήσεις των μαθητών.
● στους Εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής της κολύμβησης για την εκτέλεση των καθηκόντων τους με επιστημονική και παιδαγωγική αρτιότητα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports