Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει 23 και 24/6 η ενορία Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου στην Παραλία

Πάτρα: Πανηγυρίζει 23 και 24/6 η ενορία ...

Στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας την Παρασκευή 23/6 στις 19.00 θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος & στον μεθέορτο εσπερινό το Σάββατο ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στις 24 Ιουνίου 2023 εορτάζει και πανηγυρίζει με θρησκευτική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου στην Παραλία Πατρών. Οι φετινές εκδηλώσεις για την εορτή του Γενεθλίου του Αγίου ενδόξου Ιωάννου του Πρόδρομου ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή 18/6 με γιορτή με μουσική & παραδοσιακούς χορούς που είχε προγραμματιστεί για τις 20.30.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 23/6 στις 11 το πρωί θα γίνει η έξοδος της ιεράς εικόνας και θα ξεκινήσει το προσκύνημα.

Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος & θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Το Σάββατο 24/6 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος ενώ στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός όπου θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα μιλήσει κιόλας για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Θα ακολουθήσει μετά τις 8, η περιφορά – λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους της ενορίας ενώ θα υπάρξει & κέρασμα στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις