Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου λειτούργησε την Κυριακή 18/6/2023 ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Πάτρα: Στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου λ...

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κλήση των τεσσάρων μαθητών του Κυρίου, ήτοι του Ανδρέου και Πέτρου, του Ιακώβου και Ιωάννου, να τον δεχθούν ως Μεσσία & να τον ακολουθήσουν

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στην κλήση των τεσσάρων μαθητών του Κυρίου μας, ήτοι του Ανδρέου και Πέτρου, του Ιακώβου και Ιωάννου, να τον δεχθούν ως Μεσσίαν και να τον ακολουθήσουν.

Αυτή η κλήση απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο. Πόσοι άνθρωποι αλήθεια στις ημέρες μας, ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα του Κυρίου;

Οι άγιοι Απόστολοι που αποδέχθηκαν την πρόσκληση θα προσκαλούν και εμάς, να τους μιμηθούμε για να οδηγηθούμε στην σωτηρία και στον αγιασμό.

Τι θα ήσαν οι απλοί ψαράδες της Γαλιλαίας, δηλαδή οι Απόστολοι, αν δεν ακολουθούσαν τον Κύριον; Θα ήσαν ασήμαντοι και άγνωστοι. Αφού απεδέχθησαν την κλήση του Κυρίου μας και μετέφεραν στα πέρατα της οικουμένης το άγιον Ευαγγέλιον δοξάζονται τόσο εις τον ουρανόν όσο και στην γη και θα δοξάζονται αιώνιος.

Αδελφοί μου, να αποδεχθούμε και εμείς την πρόσκληση του Κυρίου μας, που σημαίνει, να φύγουμε από τα έργα του σκότους και της αμαρτίας και να οδηγηθούμε στα έργα του φωτός και της χάριτος.

Τέλος ο κ. Χρύσανθος, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα. Ο κ.κ. Χρυσόστομος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε και μνημόσυνο για τον αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις