Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης από τη Ρουμανία συλλειτούργησε στο νέο ιερό ναό Αγ. Ανδρέου με τον Επίσκοπο Χρύσανθο

Μητροπολίτης από τη Ρουμανία συλλειτούργ...

Την περασμένη Κυριακή 11/6/2023 - Πρόκειται για τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπουζέου και Βραντσέας κ. Κυπριανό, του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Περιβόλας Πατρών λειτούργησε το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος όπου κήρυξε και το Θείο λόγο.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 το πρωί, όπως είδαμε και στην μετάδοση της τηλεόρασης του Λύχνου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος συλλειτούργησε στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπουζέου και Βραντσέας κ. Κυπριανό, του Πατριαρχείου Ρουμανίας και το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων - Αγίων Πάντων Δεμενίκων Πατρών.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης ανέφερε ότι οι άγιοι είναι καρποί του Παναγίου Πνεύματος.

Κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων η Εκκλησία παρουσιάζει στους πιστούς όλους τους αγίους δαφνοστεφανωμένους με τον αμάραντο της δόξης στέφανον. Δεν είναι οι περιφρονημένοι και χλευαζόμενοι αλλά είναι οι αδερφοί του Χριστού, που έπλυναν την στολή της ψυχής των εν τω αίματι του Αρνίου.

Σε αυτή την παράταξη των αγίων, δεν έχουν θέση οι δειλοί, οι προδότες, οι ποδοπατήσαντες τις εντολές του Κυρίου.

Το αίμα των μαρτύρων, τα δάκρυα και οι πνευματικοί αγώνες των ασκητών πότισαν το δένδρο της πίστεως και αποτελούν για όλους τους χριστιανούς πρότυπα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μετέφερε στους πιστούς την ευχή που ευχή που έδινε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στους προσκυνητές του Αγίου Όρους, "παιδιά μου εύχομαι να σας δω στους τοίχους των εκκλησιών".

Αυτό είναι το θέλημα του Θεού αδελφοί μου, όχι να γίνουμε απλώς καλοί άνθρωποι αλλά, άγιοι και να απολαύσουμε των αγαθών της επουρανίου βασιλείας του Κυρίου μας.

Τέλος, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη, για έτη ευλογημένα, πάμπολλα και αγιασμένα.

Να προσθέσουμε πως ο Μητροπολίτης Μπουζέου και Βραντσέας στη Ρουμανία, κ. Κυπριανός βρίσκεται στη χώρα μας με γκρουπ συνολικά 45 ατόμων που είναι κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και λαϊκοί, όλοι χριστιανοί Ορθόδοξοι από την Ρουμανία και εκτός από την Πάτρα, πόλη του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου θα επισκέπτονταν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στη βόρεια Εύβοια καθώς και το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, στην Αττική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις