Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

"The Flash": πήρε "αναιμική πρωτιά" στις ΗΠΑ παρά τη δράση και τις εκπλήξεις του - Προβάλλεται και στην Βέσο Μάρε

"The Flash": πήρε "αναιμι...

Χειρότερα τα πράγματα για το νέο φιλμ της Ντίσνει/Pixar "Στο Στοιχείο τους" που έμειναν στα Αμερικάνικα ταμεία κάτω και από το όριο των 30 εκατ.

Έντονο προβληματισμό προξένησε καθώς και τα ανάλογα σχόλια σε σοβαρά έντυπα και Μέσα ενημέρωσης, η σχετική επιτυχία στο ξεκίνημα προβολής του, του πολυαναμενόμενου φιλμ της DC Comics, “The Flash” που είναι η πρώτη αυτόνομη ταινία του υπερήρωα – αστραπή με τον απίθανο Έζρα Μίλερ στον ρόλο, καθώς και η μάλλον αποτυχία του ολοκαίνουριου φιλμ ψηφιακού ανιμέισον της Ντίσνει και της Pixar, με τίτλο «Elemental – Στο Στοιχείο τους».

Τι συνέβη άραγε;

Η εφημερίδα The New York Times έβαλε τίτλο στο θέμα της ότι η flat πορεία της ταινίας «Elemental» δημιουργεί ερωτηματικά και ανησυχία για το Brand, εννοώντας προφανώς το είδος αυτό ταινίας όπου η Pixar και μαζί η Ντίσνει κάνουν θαύματα!

Το περασμένο τριήμερο λοιπόν 16-18/6/2023 και ενώ όλοι περίμεναν στο Αμερικάνικο box office τα πράγματα να κυλήσουν θεαματικά με 2 μάλιστα τόσο δυνατές και φιλόδοξες πρεμιέρες, αντίθετα και οι δυο ταινίες μοιάζει να μην πέτυχαν τον στόχο τους.

Tο παιδικό ανιμέισον φιλμ «Στο Στοιχείο τους» που θυμίζουμε πως παίζεται στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, πήρε τη 2η θέση στον πίνακα με εισπράξεις 29.5 εκατ. δολαρίων και το συγκεκριμένο νούμερο όπως έγραψε το variety, είναι ήδη το χειρότερο άνοιγμα στα σχεδόν 30 χρόνια ιστορίας και πορείας της Pixar.

To “The Flash” του στούντιο της Warner Bros., που είναι αλήθεια πως πρόκειται για μία ακριβή, καλογυρισμένη ταινία με μπόλικη δράση που αρέσει στους φαν των κόμικ ταινιών, συγκίνηση, νοσταλγία καθώς επιστρέφουν Μπάτμαν από τα παλιά όπως ο Μάικλ Κίτον (επιστρέφουν για λίγο κι άλλοι αλλά δεν αποκαλύπτουμε περισσότερα) και γενικά η διάρκειας 144 λεπτών ταινία δεν κουράζει, ωστόσο δυσκολεύτηκε στο Αμερικάνικο box office, κάτι που μάλλον δεν αναμενόταν!

Η επίδοση της ταινίας στο Αμερικάνικο box office χαρακτηρίστηκε επιπέδου «λήθαργου» και ο David A. Gross, σύμβουλος επί κινηματογραφικών θεμάτων εξέφρασε την απορία και έκπληξη του γι’ αυτό.

Την ίδια ώρα η κόστους 200 εκατ. δολαρίων ταινία σε σκηνοθεσία Άντυ Μουσκιέτι - Andy Muschietti, που από το κοινό (cinemascore) πήρε απλώς Β, «ψιλοκόλλησε» και στις υπόλοιπες χώρες όπου βγήκε. Το “The Flash” συγκέντρωσε 75 εκατ. δολάρια από 78 αγορές με το συνολικό νούμερο μέχρι στιγμής να είναι στα περίπου 140 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Γενικά το “The Flash” μοιάζει να κινήθηκε εισπρακτικά κοντά στην ταινία με τον Dwayne Johnson “Black Adam” που είχε ίδιο κόστος και ξεκίνησε με 67 εκατ. δολάρια πέρυσι και συνολικά δεν κατάφερε να πιάσει τα 400 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil