Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι μας θύμισαν οι δάφνες και τα άνθινα πανό για τον Μητσοτάκη τη ...Δευτέρα των Βαΐων στην Πάτρα

Τι μας θύμισαν οι δάφνες και τα άνθινα π...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Η ακρότητα δεν είναι, δεν ήταν ποτέ, η καλύτερη μέθοδος για να εκφράσεις τον ενθουσιώδη σου εσωτερικό κόσμο.

Όταν μάλιστα μιλάμε για την πολιτική, δεν θέλει και πολύ να φτάσεις στο απέναντι άκρο και να ακουμπήσεις τα όρια της γελοιοποίησης.

Οι σημερινές εικόνες υποδοχής για παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, θα έλεγε κανείς ότι ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του κιτς και αγγίζουν και πιο επικίνδυνες ζώνες, όπως η ποιότητα της σχέσης  πολιτικών και πολιτών ή πολιτικών και κομματικών παραγόντων το έτος 2023, χρονιά που σαφέστατα βρίσκεται πολύ μακριά από την εποχή της αναζήτησης Μεσσία δοξαζόμενου δια μέσω των ανθοπωλείων.

Η σημερινή εικόνα με τα κατασκευασμένα από άνθη πανό και τα βάγια τα σπαρμένα στο  δρόμο για να πατήσει ο αρχηγός τη Δευτέρα των… Βαΐων στην Πάτρα, δεν θα έλεγα ότι αντιπροσωπεύει και τόσο το πολιτικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τουλάχιστον όχι στο φανερό του σκέλος, σε αυτό δηλαδή που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τις δηλώσεις και τις εν γένει δημόσιες τοποθετήσεις του.

Δεν φαίνεται ωστόσο να έχουν την ίδια άποψη και οι οπαδοί του ή κάποια κομματικά στελέχη στην περιοχή.

Διότι μια εικόνα με βάγια σπαρμένα στο δρόμο που θα περάσει ο όποιος αρχηγός, παραπέμπει πλέον μόνο σε ορισμένα θεοκρατικά καθεστώτα της Ανατολής, με τα οποία καλό θα ήταν να μην έχουμε ή να μην αποκτήσουμε καμία σχέση. Παραπέμπει επίσης σε λαϊκές πίστες με σωρεία πιάτων στα πόδια ακριβοπληρωμένου, συνήθως καλλιτεχνικά ελεγχόμενου για την ποιότητά του, αοιδού.

Μαρτυράνε και κάτι άλλο αυτές οι εικόνες, πιο βαθύ, πιο ριζωμένο στις συνειδήσεις ορισμένων.

Μαρτυράνε ότι η γονυκλισία στον όποιον πολιτικό, δεν έχει υποστεί τις αναμενόμενες -από την πορεία των χρόνων και τις βιωθείσες περιπέτειες της χώρας- αλλοιώσεις.

Μαρτυράνε ότι η ραγιαδίστικη προσέγγιση εξακολουθεί να αποτελεί τρόπο έκφρασης περί την πολιτική. Τρόπο, ο οποίος αποκαλύπτεται ιδίως μετά από τις μεγάλες νίκες, οι οποίες δίνουν σε ορισμένους την αίσθηση της υπεροχής και είθισται να θρέφουν το στομάχι της αλαζονείας.

Όχι, δεν αποθέωσαν τον Μητσοτάκη αυτές οι εικόνες που κάνουν το γύρο του πανελληνίου μέσω των social media και έχουν γίνει αφορμή ακραίου τρολαρίσματτος.

Έστειλαν τις προτροπές του περί σεμνότητας στο δοκάρι. Η μπάλα στα δίχτυα, γράφει "αμετροέπεια". Για τη σοβαρότητα δεν θα μιλήσουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις