Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Στους "8" του κόσμου η Εθνική νέων των πέντε Πατρινών (7 γκολ), 15-8 την Ρουμανία

Στους "8" του κόσμου η Εθνική ...

Τρία γκολ ο Γεωργαράς, από δύο Χρ. Μπιτσάκος και Αλμύρας

Μπορεί να ήταν μόλις η πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσαφαίρισης Νέων Ανδρών στο Οτοπένι, αλλά αυτή στάθηκε αρκετή για να στείλει την Εθνική μας στην παγκόσμια 8άδα, καθώς έγινε σε έναν πολύ καθοριστικό αγώνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 15-8 επί της οικοδέσποινας της διοργάνωσης Ρουμανίας, στον χιαστί, το βράδυ της Τετάρτης (14/6) και προκρίθηκε με τη δεύτερη ευκαιρίες της στις “8”.

Στον προημιτελικό, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, αύριο Πέμπτη (15/6) στις 15:00.

Χαμηλό εμπόδιο αποδείχθηκε η Ρουμανία για την Εθνική μας ομάδα, Η Ελλάδα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς από την αρχή μέχρι το τέλος και είχε πρώτο σκόρερ τον Γκίλλα. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι Έλληνες παίκτες έμοιαζαν να κάνουν πάρτι και να.. ξεσπούν σε ένα αντίπαλο που δεν είχε δυνατότητες να αντιδράσει. Η διαφορά έφθασε και τα επτά γκολ στο τελευταίο τετράλεπτο της αναμέτρησης (6-13, 7-14 και το τελικό σκορ).

Διαβαστε στο sportin.gr 

Με αξιοζήλευτο ξεκίνημα, ωραίο ρυθμό και ένα σερί που έδωσε αυτοπεποίθηση για την συνέχεια το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα έχτισε από νωρίς μια διαφορά, με τρία τέρματα από τους Ανδρέας Αλμύρας, Γκίλλα και Χρήστος Μπιτσάκος, ενώ στα 02:46 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Βαγγέλης Πούρος διεύρυνε σε 4-1!

Το δεύτερο οκτάλεπτο βρήκε τους Ρουμάνους να μειώνουν σε 4-3 και 5-4 αντίστοιχα από (2) γκολ του Μπελενιέσι, ωστόσο ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Νίκος Γκίλλας προσέφερε πολύτιμες λύσεις με ωραία τελειώματα στον παίκτη παραπάνω και στα ίσα (00:51 πριν το ημίχρονο) για το 6-4 και 7-4 που δεν άφησε περιθώρια ανατροπής στην Ρουμανία.

Εν τούτοις, μετά την ανάπαυλα οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν ψυχή και αποφασιστικότητα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σερί 4-0, με τους Καστρινάκη, Πούρο, Γκίλλα και Γεωργαρά να… κόβουν και να ράβουν, ενώ ο Νεκτάριος Ηλιόπουλος πραγματοποιούσε κομβικές επεμβάσεις, συμβάλλοντας στο εμφατικό 11-6 της τρίτης περιόδου – σκορ το οποίο «απελευθέρωσε» το ελληνικό σύνολο και «έδωσε ψυχολογία» μετά τις πρώτες τρεις ήττες στον πολύ δύσκολο Β’ Όμιλο. Το 4ο και σχεδόν… διαδικαστικό οκτάλεπτο, χαρακτηρίστηκε από ωραία γκολ των Αλμύρα και Μπιτσάκου για το 12-6 και 13-6 αντίστοιχα, ενώ ο Απόστολος Γεωργαράς άρπαξε την ευκαιρία για δυο τελευταία εντυπωσιακά τέρματα, όπου διαμόρφωσαν το τελικό 15-8!

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 8-15

Οκτάλεπτα: 2-4, 3-3, 1-4, 2-4.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βιοσέρ Ρους): Ντουμίτρου, Μπελενιέσι 3, Ντίνκα 2, Ματέι, Ινσίνα, Πασκαλούτα, Πριάνου 1, Μπατσίου, Σακέτι 1, Νεάμτου 1, Τέπελους, Αρμεάν.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 3, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 4, Ανδρέας Μπιτσάκος, Μπιτσάκος Χρ. 2, Πούρος 2, Σπάχιτς, Λασκαρίδης 1, Ηλιόπουλος.

* Μετέχουν πέντε (!!) πατρινοί πολίστες τέσσερις πρώην (Ανδρέας Αλμύρας, Ανδρέας Μπιτσάκος, Χρήστος Μπιτσάκος και ο Σπύρος Λυκούδης της ΝΕΠ) και ένας νυν του ΝΟΠ (Απόστολος Γεωργαράς).

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports