Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65: Έκαναν το 1-1 οι Πράσινοι με τρίποντο του Πονίτκα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65: Έκαναν ...

Την Κυριακή (11/6) ο 3ος τελικός της Basket League

Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ χωρίς τον Σλούκα και στη συνέχεια έχασε με αποβολή τον Γουόκαπ και με τραυματισμό τον Βεζένκοβ.

Ήταν έτοιμος να φύγει με νίκη-μισό πρωτάθλημα χάρη σε τρίποντο του Παπανικολάου, ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 67-65 χάρη σε -εξίσου μεγάλο- τρίποντο του Πονίτκα και να κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών της Basket League.

Από τις 22 Νοεμβρίου 2021 είχε περάσει πολύς καιρός και οι Ερυθρόλευκοι σε αυτό το διάστημα είχαν πανηγυρίσει 14 συνεχόμενες νίκες κόντρα στους Πράσινους. Αν έπαιρναν και τη 15η θα έφταναν μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού θα έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών και θα ετοιμάζονταν για στέψη στο ΣΕΦ την Κυριακή (11/6), αλλά τελικά υπήρξε αντίδραση, το σερί έσπασε και οι τελικοί είναι, πλέον, σε ισορροπία.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ώθηση από τον κόσμο του, να έχει ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και να προηγείται με 15-4 στο 4′, έχοντας 6/7 σουτ ως εκείνο το σημείο. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, είχε τρία λάθη και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, μέχρι που άρχισε να περνάει τη μπάλα στον Φαλ. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να πλησιάσει στο -4 (17-13) στο 6′, με τη συνέχεια όμως να ανήκει στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν σερί 8-0 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +12 (25-13).

Σερί, όμως, έκαναν και οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και μάλιστα μεγαλύτερο. Οι Πειραιώτες «έτρεξαν» ένα 12-0 και κατάφεραν να μετατρέψουν το 25-13 σε 25-25, με τον Γουόκαπ να είναι εξαιρετικός και να δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του να περάσει και μπροστά (27-29 στο 15′). Ο Ολυμπιακός είχε βελτιωθεί πάρα πολύ στην άμυνα και είχε μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα (33-35).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν… Ο Γουόκαπ, ο οποίος ήταν άψογος ως εκείνο το σημείο, αποβλήθηκε με φάουλ και τεχνική ποινή και ο Μπαρτζώκας έχασε ακόμη έναν, μετά τον Σλούκα, σημαντικό παίκτη, με την ομάδα του πάντως να αντιδράει καλά και να ξεφεύγει με +7 (33-40) στο 22′. Στη συνέχεια, όμως, οι απουσίες στην περιφέρεια άρχισαν να φαίνονται, με τους Πράσινους να μειώνουν συνεχώς, να ισοφαρίζουν και να προσπερνούν ξανά (46-44) στο 26′. Και αμέσως μετά οι Ερυθρόλευκοι είχαν νέο ραντεβού με την ατυχία…

Ο Βεζένκοβ χτύπησε στο γόνατο και τελικά αποχώρησε υποβασταζόμενος αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Ολυμπιακό να χάνει ακόμη έναν παίκτη και τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα σερί 5-0 στο τέλος της τρίτης περιόδου, μπαίνοντας στην τέταρτη από το +1 (51-50). Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και με τους Πίτερς, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ να δίνουν λύσεις κατάφεραν να προηγηθούν με 54-59 στο 33′, δείχνοντας αποφασισμένοι για τη νίκη.

Μια νίκη που αγκάλιασαν όταν ο Παπανικολάου με τρίποντο στο 1:20 πριν τη λήξη έγραψε το 64-65, αλλά στη συνέχεια ο Λαρεντζάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να στείλει την ομάδα του στο +3 και η… τιμωρία ήρθε στα 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν ο Πονίτκα με τρίποντο έγραψε το 67-65 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports