Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

"Σκούπα" ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στην 3η φάση του Roland Garros

"Σκούπα" ο Τσιτσιπάς, προκρίθη...

Νίκησε 3-0 τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα

Το εμπόδιο του Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα ξεπέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας με 3-0 σετ (3-6, 6-7 (4), 6-2) και έτσι πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 32 του Roland Garros. Εκεί ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει είτε τον Σβάρτσμαν (Νο95), είτε τον Μπόρχες (Νο80).

Ο φιναλίστ του 2021 έφτασε τις 20 νίκες στο Παρίσι (20-6) σε 7 συμμετοχές, τις 51 σε Grand Slam Τένις συνολικά, αλλά έφτασε και στο 14/14 κόντρα σε παίκτες Top-50 στο Roland Garros.

Ο Νο5 του κόσμου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 6 άσους (5 διπλά λάθη), πήρε το 77% των πόντων πίσω από το πρώτο service (46/60) και το 45% από το δεύτερο (14/31), σημείωσε 46 winners, υπέπεσε σε 29 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break 6/9.

Καθοριστικός, αλλά και βελτιωμένος σε σχέση με την πρεμιέρα στο Ρολάν Γκαρός, ήταν και στα ανεβάσματά του στο φιλέ (78%) κερδίζοντας τους 25 από τους 32 πόντους που διεκδίκησε. Ο Έλληνας τενίστας ήταν εντυπωσιακός, αλλά και υπομονετικός στα ράλι μεγάλης διάρκειας (9+ χτυπήματα) κερδίζοντας τους 21 από τους συνολικά 31 πόντους, ενώ κέρδισε και 34 πόντους στα μεσαία ράλι (5-8 χτυπήματα) έναντι 23ων του αντιπάλου του.

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Αν και δυσκολεύτηκε να βρει πρώτο service, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε δύο break στην αρχή (2-1) και στο τέλος του 1ο set (6-3) το οποίο και κατέκτησε μετά από 40 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Στο πιο ανταγωνιστικό set του αγώνα ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε δύο φορές με break (3-1, 4-2), αλλά ο Μπαένα απάντησε ισάριθμες φορές μειώνοντας σε 3-2 και 4-3 για να ισοφαρίσει αμέσως μετά σε 4-4.

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3/1 και 5/3 για να κλείσει το set με το 3ο του mini-break παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στο παιχνίδι με 2-0 set.

Στο 3ο σκέλος του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας απελευθερωμένος από το άγχος έπαιξε το καλύτερο τένις του στο Παρίσι για την ώρα, κατακτώντας τα 4 πρώτα sets βρίσκοντας δύο break. Με τον Τσιτσιπά να παραχωρεί μόλις 5 πόντους στο service του ο Μπαένα δεν μπορούσε να απειλήσει με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει εύκολα στην πρόκριση.

Ειδήσεις τώρα

Ιππασία: Διακρίσεις πατρινών αθλητών στην Καλαμάτα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports