Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Έσκισε" η live action "Μικρή Γοργόνα" στις ΗΠΑ - Στην Ελλάδα & πάλι 1ο το "Fast X"

"Έσκισε" η live action "Μ...

Στην Πάτρα, στα Options Cinemas, έως και το Σάββατο είχαν απολαύσει το θεαματικό "Fast X" περισσότεροι από 5.000 θεατές

Το νέο φιλμ «Μαχητές των δρόμων» με τίτλο «Fast X» σε σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ ήρθε πάλι 1ο στο εγχώριο box office, κόβοντας σε 149 αίθουσες πανελλαδικά, το περασμένο 4ήμερο 25-28/5/2023, 25.430 εισιτήρια & πλέον σε 2 εβδομάδες προβολής φιγουράρει στα 125.982.

Στην Πάτρα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο thebest.gr ο Αλέξης Μπιτούνης των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, η θεαματική ταινία με το σούπερ καστ είχε κόψει έως και την περασμένη Παρασκευή από τις 17 Μαΐου 2023 που ξεκίνησε την πορεία της πάνω από 5.000 εισιτήρια, αριθμός που με τα εισιτήρια του σαββατοκύριακου ενδεχομένως να έχει αυξηθεί κι άλλο.

Στο παγκόσμιο box office, το «Fast X» με τον Βιν Ντίζελ και τον Τζέισον Μομόα, αν και έχασε σημαντική εισπρακτική δύναμη στις ΗΠΑ, εν τούτοις, ήδη σε 10 μόλις προβολής έχει φτάσει τα 513 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις με τα περίπου 114 να προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική σύμφωνα με στοιχεία του boxofficemojo.

Την πρωτιά στην Βόρειο Αμερική έκλεψε και με διαφορά το περασμένο 3ήμερο, η live action ταινία της Ντίσνει «Η Μικρή Γοργόνα», με εισπράξεις που έφτασαν τα 95,5 εκατ. δολάρια σε 4,320 αίθουσες με το συνολικό νούμερο καθότι και η αργία του Memorial Day, την Δευτέρα 29/5, να ανεβαίνει στα 117,5 εκατ. συν ακόμη 68,3 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη χώρα μας η «Μικρή Γοργόνα» σε 197 αίθουσες πανελλαδικά, ήρθε 2η στο box office, με 24.309 εισιτήρια (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Όσο για το «Kandahar: Σημείο Διαφυγής» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, έκοψε σε 64 αίθουσες πανελλαδικά, 5.090 εισιτήρια, ένα σχετικά αξιοπρεπές αν και περιορισμένο νούμερο (η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε).

Το Ισπανικό φιλμ με τα πολιτικά μηνύματα, με τίτλο «Στα Άκρα - On the Fringe» του Χουάν Ντιέγκο Μπότο με την Πενέλοπε Κρουζ που από την Πέμπτη 1/6 θα έρθει στην Πάτρα στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο, έκοψε στην πρεμιέρα του, σε 17 αίθουσες πανελλαδικά, κάτι λιγότερο από 2.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 1.983 εισιτήρια) σύμφωνα με τον πίνακα του flix.gr.

Να μην παραλείψουμε και το αρκετά ενδιαφέρον & αποκαλυπτικό φιλμ Γαλλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Ζερόμ Σαλ με τον Ζιλ Λελούς και την Τζοάνα Κούλιγκ «Η Μέθοδος Kompromat» που παίζεται & στην Πάτρα και αξίζει να δείτε στα Options Cinemas. H ταινία που το στόρι της εκτυλίσσεται στη Σιβηρία και από εκεί έως τη Μόσχα και τα σύνορα με τη Μογγολία αλλά και την Εσθονία, έκοψε στην πρεμιέρα της περίπου 700 εισιτήρια.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture