Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Σερ Μπεν Κίνγσκλει είναι πειστικότατος ως Σαλβαντόρ Νταλί στην ταινία «Dalíland»

Ο Σερ Μπεν Κίνγσκλει είναι πειστικότατος...

Το φιλμ σε σκηνοθεσία της Mary Harron αναμένεται 9 Ιουνίου 2023 στις αίθουσες και σε streaming

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που όσο ζούσαν ήταν ζωντανοί θρύλοι συγκαταλέγεται αναμφίβολα ο σπουδαίος Σαλβαντόρ Νταλί. Τον Ιούνιο, φιλότεχνοι και κινηματογραφόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν στην ταινία «Dalíland» το χάος των τελευταίων χρόνων του Νταλί, παρακολουθώντας τις καλές και κακές στιγμές του μεγάλου Ισπανού εικαστικού καλλιτέχνη στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει η Καναδή Mary Harron, γνωστή από τα φιλμ «I Shot Andy Warhol» και «American Psycho». Η αφήγηση τοποθετείται στο 1974, στο St. Regis Hotel, όπου ο καλλιτέχνης και η σύζυγός του η Γκαλά περνούσαν τους χειμώνες σε χλιδή. Ο Τζέιμς, ένας νεαρός εργαζόμενος σε γκαλερί - τον υποδύεται ο Christopher Briney - μπαίνει στον κύκλο τους καθώς του προσφέρεται ο ρόλος βοηθού του Νταλί για ένα διάστημα.

Ο Σαλβαδόρ Νταλί (1904-1989) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους. Συνδέθηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού, στο οποίο ανήκε για ένα διάστημα. Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ζωγράφους του 20ού αιώνα και μια πολύ εκκεντρική φυσιογνωμία της σύγχρονης τέχνης όπως γράφει & η Βικιπαίδεια.

Το σενάριο της ταινίας επικεντρώνεται στον Νταλί, τον οποίο υποδύεται ο σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ, ο Βρετανός ηθοποιός που πριν από 40 χρόνια, είχε βραβευθεί με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου στην ταινία «Γκάντι» του ου Ρίτσαρντ Ατένμπορο.. Στην καριέρα του, o 79χρονος σήμερα Ben Kingsley έχει παίξει πολλούς ρόλους και άφησε τη σφραγίδα του και στο σύμπαν της Marvel υποδυόμενος τον Trevor Slattery.

Στην αφίσα για την ταινία «Dalíland», η οποία προσφάτως δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κίνγκσλεϊ φιγουράρει με τον μύστακα και το διαβολικό βλέμμα που όλοι οι θαυμαστές του Νταλί γνωρίζουν. Οι κριτικοί έχουν επαινέσει την ερμηνεία του.

Σε φλας μπακ, τον νεαρό Νταλί παίζει ο Ezra Miller και το επιτελείο ηθοποιών του φιλμ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Barbara Sukowa ως Γκαλά, Anreja Pejic, Zachary Nachbar-Seckel, Avital Lvova, Suki Waterhouse και ο Βρετανός Rupert Graves. Η «Dalíland» αναμένεται στις αίθουσες και θα είναι διαθέσιμη & για streaming στις 9 Ιουνίου 2023.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture