Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Καρμπάλες Μπαένα στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Καρμπάλες Μπαένα ...

Ο Καρμπάλες Μπαένα επικράτησε 3-0 σετ του Νάβα και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Τον αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο του Roland Garros έμαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αυτός θα είναι ο Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα επικράτησε 3-0 σετ του Νάβα.
Ο 30χρονος Ισπανός βρίσκεται στο Νο57 της Παγκόσμιας κατάταξης και στο Παρίσι έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο το 2020. Αυτή είναι και η καλύτερη παρουσία του σε Grand Slam.
Τσιτσιπάς και Καρμπάλες Μπαένα έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλη μία φορά και μάλιστα σε ένα ιστορικό τουρνουά για τον Έλληνα τενίστα.

Ο Στεφ είχε επικρατήσει 2-1 σετ του Ισπανού το 2018 στα προημιτελικά του Εστορίλ, όπου κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε ATP τουρνουά.

Βέσελι - Τσιτσιπάς 1-3: Ζόρικη πρόκριση για τον Στέφανο στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Δύσκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του Roland Garros. Ο Στεφ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Γίρι Βέσελι, αλλά επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στους "64" του γαλλικού Όπεν.

Το ματς: Ο Γίρι Βέσελι ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο ματς και με όπλο το σερβίς και τα ρηχά χτυπήματά του κατάφερε να κάνει το break γρήγορα και να προηγηθεί με 3-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να ψάχνει τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και το κατάφερε στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Τσέχος σέρβιρε στο 5-4 για να κλείσει το σετ και τότε ο 24χρονος Έλληνας κυριάρχησε απόλυτα.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τρία διαδοχικά games για να κλείσει το σετ με 7-5 και να προηγηθεί με 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν σχετικά εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το έκτο game. Τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το break και αυτό ήταν καθοριστικό.
Έπειτα ο 24χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει εύκολα το σερβίς του και να κλείσει το σετ με 6-3 για να κάνει το 2-0.

Το τρίτο σετ πήγε όπως το δεύτερο αλλά με άλλον νικητή. Ο Βέσελι ήταν εκείνος που έκανε το μοναδικό break του σετ για να προηγηθεί με 5-4 και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 2-1 σετ με 6-4.

Το τέταρτο σετ είχε περισσότερη δράση. Ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που έκανε πρώτος break για να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Βέσελι απάντησε με break back.

Στο όγδοο game ο Βέσελι δημιούργησε διπλό break point όμως ο Στεφ ανέτρεψε την κατάσταση και να κρατήσει το σερβίς του για το 4-4. Το ίδιο συνέβη αμέσως μετά με τον Τσιτσιπά να έχει τριπλή ευκαιρία για break, όμως ο Τσέχος άντεξε την πίεση.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Ο Βέσελι κατάφερε να προηγηθεί με 6-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα τρία set points του Τσέχου. Έπειτα ο 24χρονος Έλληνας έκανε την ανατροπή για να κλείσει το σετ και το ματς με 7-6 (7).

Όλες οι αθλητικές ειδήσεις στο sportin.gr

Ειδήσεις Τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports