Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Γέμισαν με παιδικά χαμόγελα και δημιουργίες τα Παλαιά Σφαγεία

Πάτρα: Γέμισαν με παιδικά χαμόγελα και δ...

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου Μαθητικού Φεστιβάλ του προγράμματος «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» το πρωί της Πέμπτης 25ης Μαΐου 2023

Πλημμύρισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα το πρωί της Πέμπτης 25ης Μαΐου 2023 ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων που υποδέχτηκε και φιλοξένησε το Μαθητικό Φεστιβάλ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί».

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήμα Αγωγής Υγείας) και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις» με τη συνεργασία του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Το πρόγραμμα «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» στοχεύει στην ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία. Πρόκειται για εγκεκριμένο υλικό από το ΙΕΠ, το οποίο έχει ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+», στις ενότητες Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία & Πρόληψη των Εξαρτήσεων του θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην».

Στο ιδιαίτερα επιτυχημένο φεστιβάλ τόσο όσον αφορά στη συμμετοχή όσο και στον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μηνύματα και υλοποιήθηκαν οι σκοποί του, έλαβαν μέρος περίπου 19 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 432 μαθητές / τριες και τους 41 εκπαιδευτικούς τους. Τα σχολεία παρουσίασαν στην κεντρική αίθουσα (Κ6) του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων μια σύντομη θεατρική δράση το καθένα, με συνολική διάρκεια 2 ώρες, ενώ πολλά παιδιά είχαν δυναμική παρουσία παρακολουθώντας το φεστιβάλ ως θεατές και μαθητές άλλων σχολείων.

Συμμετείχαν: 1ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων, 27ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 32ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 65ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαϊας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 7ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 34ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 43ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 59ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Ακταίου, Δημοτικό Σχολείο Κ. Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Ρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις» και Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ανάμεσα στα παιδιά, κάτι που συνέβαινε και όταν για πολλά χρόνια βρισκόταν ως δάσκαλος και από διάφορες θέσεις κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Επίσης είπε ότι το μαθητικό φεστιβάλ γινόταν μια μέρα μετά τη βράβευση του «παππού των παιδιών», Γιώργου Κατσίποδου για το έργο του και την προσφορά του στην εικαστική αναβάθμιση των σχολείων με τις παιδικές τοιχογραφίες στις σχολικές αυλές.

Στον δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, που κι αυτή για σειρά ετών υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός-καθηγήτρια στην Πάτρα, μετέφερε στα παιδιά, εκπαιδευτικούς και θεατές τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και ανέφερε πως ο χώρος που φιλοξενεί το φεστιβάλ, ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων είναι ένα κέντρο που είναι αφιερωμένος στο Καρναβάλι και στον Καραγκιόζη. Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε ανάλογες δραστηριότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας και ευχήθηκε στα παιδιά «Καλό Καλοκαίρι».

Τα παιδιά υποδέχτηκε η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου υπογραμμίζοντας ότι πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, είχαν λάβει μέρος καθόλη τη διάρκεια του έτους στα εκπαιδευτικά προγράμματα-δημιουργικά εργαστήρια που η ΚΕΔΗΠ διοργάνωσε στα Παλαιά Σφαγεία.

Τις δράσεις του Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων παρακολούθησε ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις» και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων Δημήτρης Πελεκούδας.

Το μαθητικό φεστιβάλ παρουσίασε η Βίκυ Κυρίτση, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη για τα προγράμματα πρόληψης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις», που μαζί με την υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Άρτεμη Παπακωνσταντινοπούλου ήταν οι συντονίστριες του Προγράμματος «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί».

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από τη πράξη «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture