Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σάλος στην Αυστρία: Ομιλίες του Χίτλερ ακούγονταν από μεγάφωνα τρένου

Σάλος στην Αυστρία: Ομιλίες του Χίτλερ α...

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Bregenz-Βιέννη

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν οι επιβάτες ενός υπεραστικού τρένου στην Αυστρία, καθώς κατά τη διάρκεια του δρομολογίου την Κυριακή (14/05) ακούστηκε μία ηχογράφηση από ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ.

Αντί για τις συνηθισμένες ανακοινώσεις, όπως για παράδειγμα η αναγγελία της επόμενης στάσης, ακουγόταν πλήθος να φωνάζει “Heil Hitler” και “Sieg Heil” από τα μεγάφωνα του τρένου. Μάλιστα, ο χειριστής ανέφερε ότι έχουν υπάρξει πολλά τέτοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Ένας επιβάτης του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Bregenz-Βιέννη είπε στο BBC ότι όλοι στο τρένο ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Ο David Stoegmueller, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του Γερμανού ηγέτη των Ναζί παίχτηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο, OEBB Railjet 661, φτάσει στη Βιέννη.

“Ακούσαμε δύο επεισόδια”, είπε, υποστηρίζοντας πως πρώτα ακούστηκαν 30 δευτερόλεπτα μιας ομιλίας του Χίτλερ και μετά ακούστηκε το “Sieg Heil”.

Ο κ. Stoegmueller είπε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπόρεσε να σταματήσει την ηχογράφηση και δεν ήταν σε θέση να κάνει τις ανακοινώσεις που ήθελε. “Ένα μέλος του πληρώματος ήταν πραγματικά αναστατωμένο”, πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εστάλη στο BBC, οι Austrian Railways (OEBB) ανέφεραν: “Σαφώς κρατάμε απόσταση από το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε ενημερώσει την αστυνομία για το θέμα“.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν υποβληθεί καταγγελίες σε βάρος δύο ατόμων.

Ο κ. Stoegmueller είπε ακόμη ότι έλαβε ένα email από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο με μια ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν επιζώσα από στρατόπεδο συγκέντρωσης, η οποία έκλαιγε. Επίσης, ανέφερε πως ένας άλλος επιβάτης παρατήρησε ότι όταν σε άλλες χώρες μιλάνε για τεχνικά προβλήματα, αναφέρονται για παράδειγμα σε βλάβη του κλιματισμού.

“Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ”, είπε.

Σημειώνεται ότι ο Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία και μετανάστευσε στη Γερμανία το 1913.

 ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις