Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινός πλήρωσε τη ΔΕΥΑΠ αλλά τα λεφτά… εξαφανίστηκαν!- Ψάχνει τι απέγιναν 300 ευρώ του

Πατρινός πλήρωσε τη ΔΕΥΑΠ αλλά τα λεφτά…...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Του δόθηκε απόδειξη αλλά η συναλλαγή δεν φαίνεται και η ΔΕΥΑΠ «σφυρίζει» αδιάφορα- Τι λέει στο thebest.gr

Τι απέγιναν τα 300 ευρώ που έδωσε στην ΔΕΥΑΠ έτσι ώστε να καλύψει το χρέος του προς την υπηρεσία προσπαθεί να καταλάβει ένας Πατρινός.

Μπορεί να έχει στα χέρια του χαρτί που αναγράφει ότι πρόκειται περί «απόδειξης είσπραξης τελών ύδρευσης- αποχέτευσης» ωστόσο στη βεβαίωση που έχει με την κίνηση του λογαριασμού του το πόσο των 300 ευρώ που φαίνεται στην απόδειξη ότι κατέθεσε, δεν υπάρχε! 

Όπως εξηγεί ο Θανάσης Γκλαβάς εξιστορώντας την περιπέτεια του στο thebest.gr, «τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγα στη ΔΕΥΑΠ έτσι ώστε να καταβάλω το ποσό των 300 ευρώ στην υπηρεσία προσπαθώντας να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου. Τον Ιανουάριο αντιλήφθηκα ότι αυτή η κατάθεση δεν υπάρχει στην κίνηση του λογαριασμού μου, ήταν σαν να μην έδωσα ποτέ αυτά τα χρήματα.

Αρχικά παρέμεινα ψύχραιμος γιατί θεώρησα ότι έχει γίνει κάποιο λάθος το οποίο θα εντοπιστεί και το θέμα θα διευθετηθεί. Πήγα στη ΔΕΥΑΠ έχοντας το χαρτί που έλαβα ως απόδειξη και διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Τα χρήματα τα έδωσα μετρητά και άρα δεν υπήρχε απόδειξη από κάποια τράπεζα.

Ο καιρός περνά και η ΔΕΥΑΠ επιμένει ότι θα έπρεπε να είχα άλλο χαρτί, μία απόδειξη από ταμειακή μηχανή. Επιμένει ότι θα πρέπει να βρεθεί αυτό το χαρτί.

Παράλληλα από την Υπηρεσία δεν μου δίνουν σαφή απάντηση σχετικά με το πώς μπορώ και έχω χαρτί που αναγράφει ότι πρόκειται περί απόδειξης αν δεν έχω καταβάλει το χρηματικό ποσό.

Απευθύνθηκα και στην Υπηρεσία Προστασίας του καταναλωτή που με παρότρυνε να στείλω μία επιστολή στο Δήμο όπου θα εξηγώ τι έχει συμβεί και στη συνέχεια να της προωθήσω την απάντηση που θα λάβω. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση».

 

 

*Το thebest.gr έχει στη διάθεση του την ...

*Το thebest.gr έχει στη διάθεση του την απόδειξη και την κίνηση λογαριασμού του καταγγέλλοντα. στη ΔΕΥΑΠ

Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν με το thebest.gr είχε έρθει σε επαφή άλλος ένας Πατρινός που είχε δώσει χρήματα στη ΔΕΥΑΠ τα οποία τελικά δεν φαίνονταν πουθενά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου, «η περίπτωση αυτή όπως την παρουσιάζει ο συγκεκριμένος πολίτης στο thebest.gr είναι μια από τις δυσάρεστες περιπτώσεις που επωμίζεται ο διοικούμενος την αρρυθμία της διοικητικής λειτουργίας σε συνδυασμό με την γενική γραφειοκρατία. Επομένως, μπορεί το τυπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας να απαιτεί όσα ζητάει η ΔΕΥΑΠ εκ των υστέρων, δηλαδή απόδειξη από ταμειακή μηχανή, σύμφωνα όμως με την αρχή της χρηστής διοίκησης, δεν μπορεί να αποδίδονται στον διοικούμενο παραλείψεις, το τυπικό των οποίων μόνο η διοίκηση είναι σε θέση μα γνωρίζει εκ των προτέρων.

Το πραγματικό γεγονός της καταβολής των χρημάτων από τον συγκεκριμένο πολίτη αποδεικνύεται με μια απόδειξη είσπραξης που μάλιστα έχει και barcode της υπηρεσίας, είναι καθήκον της ΔΕΥΑΠ να λύσει την είτε ηθελημένη είτε από αμέλεια παράλειψη του υπαλλήλου.

Αλλιώς ο πολίτης είναι αναγκασμένος να αναζητάει το δίκιο του δικαστικά, δικαιούμενος στο τέλος, αλλά ταλαιπωρημένος και καταβάλλοντας έξοδα.

Προκύπτει όμως και ένα εσωτερικό ζήτημα της υπηρεσίας. Αν η καταβολή αυτή δεν φαίνεται στην ΔΕΥΑΠ, πρέπει να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος του υπευθύνου, ενώ αν προκύψουν και ποινικές ευθύνες είναι υποχρεωμένος ο προϊστάμενος να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας στον εισαγγελέα. Ειδικά αν κάτι τέτοιο έχει επαναληφθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις