Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: «Στόχευσή μας η τουριστική ανάπτυξη»

Γρ. Αλεξόπουλος: «Στόχευσή μας η τουριστ...

Θεσμικές επαφές με επίκεντρο τον τουρισμό

Επαφές με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις είχε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Η τουριστική περίοδος για τη Δυτική Αχαΐα έχει ξεκινήσει επίσημα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος συνεχίζει τις θεσμικές επαφές ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, όπου θα μπορούσε να στέκεται αρωγός ο Δήμος για την επίλυσή τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Αλεξόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία ξενοδόχων της περιοχής, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας  Δημήτρης  Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος Ξενοδόχων Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ντεμίρης και οι επιχειρηματίες του κλάδου Ανδρέας Ανδρικόπουλος και Σπύρος Τραχάνης.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η ανάγκη για στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις από το Δήμο σε θέματα καθημερινότητας όπως η βελτίωση της καθαριότητας,  τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός αλλά και οι πεζοδρομήσεις, ώστε η τουριστική περιοχή να γίνει πιο φιλική στον επισκέπτη. Ασφαλώς, δεν μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα υλοποίησης της μελέτης προστασίας ώστε να πάψει η όξυνση του προβλήματος κυρίως στις περιοχές του Αλισσού και των Νιφορεΐκων.

Μεταξύ πολλών άλλων, τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, έχουν να κάνουν με την ανεπαρκή συνεργασία Δήμου-επιχειρήσεων, την κατασκευή και καλή λειτουργία αποχετευτικού δικτύου σε περιοχές που δεν υπάρχει, αλλά και την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων. Τέλος, για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε η ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις που θα έχουν επιτυχία για τη λειτουργία και επέκταση του ωραρίου του προαστιακού σιδηροδρόμου, αλλά και επιπλέον συγκοινωνιακές βοήθειες για την εύκολη μετακίνηση των επισκεπτών.

Για να λυθούν όλα τα ανωτέρω, χρειάζεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας να θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη και αναβάθμιση της τουριστικής δραστηριότητας με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αρμοδιότητες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Η διαπίστωση της έλλειψης συνεργασίας και στήριξης στους παραγωγικούς φορείς της περιοχής προκαλεί θλίψη, όμως είμαστε αισιόδοξοι γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη την αλλαγή. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας οφείλει να αξιοποιήσει τον πλούτο του προς όφελος των δημοτών. Στόχος μας πρέπει να είναι η ανάδειξη της περιοχής μας και η επέκταση της τουριστικής περιόδου με την άσκηση πίεσης για ελεύθερες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Αράξου αλλά και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (βλ. οικοτουρισμός, οινοτουρισμός κ.α.). Η επέκταση θα προσφέρει περισσότερες δουλειές σε συνδημότες μας και θα διαφημίσει περαιτέρω τον τόπο μας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λειτουργούμε συνεργατικά και συντονιστικά ανάμεσα στους φορείς, ώστε να λύνουμε τα προβλήματά τους και να βελτιώνουμε τις συνθήκες λειτουργίας τους. Η πλούσια σε κάλλος Δυτική Αχαΐα δεν μπορεί να δείχνει φτωχή επειδή δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα συνεργασία, σχέδιο ανάπτυξης και εφαρμογή προτάσεων. Θα το κάνουμε πράξη προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις