Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μία χαρά ξεκίνησαν οι "Φύλακες του Γαλαξία 3" - 282 εκατ. παγκοσμίως και 32.500 εισιτήρια πανελλαδικά

Μία χαρά ξεκίνησαν οι "Φύλακες του ...

Η νέα ταινία της Μάρβελ που πήρε και καλές κριτικές προβάλλεται στην Πάτρα στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε

Η νέα πολυδιαφημισμένη ταινία της Μάρβελ, «Φύλακες του Γαλαξία 3» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν που πήρε και σχετικά καλές κριτικές (65% στο metacritic & στο 81% rotten tomatoes) έπιασε αναμενόμενα κορυφή στο παγκόσμιο box office και στη χώρα μας το γουικέντ που μας πέρασε.

Στην Ελλάδα όπως έγραψε το flix.gr, η ταινία αν & δεν εντυπωσίασε στο άνοιγμα της, κράτησε σε αξιοπρεπή επίπεδα το σύνολο εισιτηρίων του περασμένου τετραημέρου 4-7/5/2023, που μπορεί να ήταν ελαφρά ανοδικό σε σχέση με το προηγούμενο τετραήμερο των παραμονών της Πρωτομαγιάς (στα 72.366, από 69.877 εισιτήρια), φανερώνει πάντως την αναμονή του κοινού για το ξεκίνημα των θερινών σινεμά.

Οι δύο πρώτες ταινίες «Guardians of the Galaxy» που είχαν ξεχωρίσει για το χιούμορ τους, το καστ με επικεφαλής τον Κρις Πρατ όπως και στην 3η ταινία και την 80ς ατμόσφαιρα κυρίως μέσα από τα χιτ της δεκαετίας που ακούγονταν, είχαν επιτύχει τις ίδιες περίπου συνολικές επιδόσεις στη χώρα μας, 88.292 εισιτήρια το αρχικό φιλμ του 2014 και 84.321 το δεύτερο του 2017, αριθμοί γύρω από τους οποίους αναμένεται πιθανότατα να κινηθεί και το νέο, 3ο φιλμ.

Οι «Φύλακες του Γαλαξία 3» λοιπόν όπως είδαμε στον πίνακα του box office στο flix.gr, έκοψαν σε 152 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε), 32.545 εισιτήρια.

H πιο αγαπημένη διαγαλαξιακή παρέα επιστρέφει για περισσότερη περιπέτεια, συγκίνηση, χιούμορ και μουσικές στην καλύτερη ταινία του MCU από την εποχή του «Avengers: Endgame» το 2019, απεφάνθη στην κριτική του το flix.gr.

H διάρκεια της ταινίας είναι 150 λεπτά. Διανομή από την Feelgood Entertainment.

Στο εξωτερικό όπως είδαμε στο boxofficemojo.com, η ταινία που διανέμεται από την Walt Disney Studios Motion Pictures είχε ξεκίνημα αρκούντως θεαματικό με 114 εκατ. δολάρια στη Βόρειο Αμερική σε 4,450 αίθουσες και σηματοδότησε συνάμα την έναρξη των φετινών καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ, ενώ στις εισπράξεις αυτές προστίθενται και άλλα 168 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το ελληνικής παραγωγής αστυνομικό νουάρ «Saison Morte» με τον Δημήτρη Λάλο στο ξεκίνημα του (επίσης παίζεται στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) ήρθε 5ο στον πίνακα, με 1.711 εισιτήρια σε 26 αίθουσες πανελλαδικά ενώ η επανέκδοση των δύο πρώτων «Fast and Furious - Οι Μαχητές των Δρόμων» ενόψει της κυκλοφορίας του «Fast X», προσέλκυσε 1.086 φαν σε 24 οθόνες πολυσινεμά σε όλη τη χώρα (προβάλλονται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture