Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Σάμαρης: «Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στην Ελλάδα, δεν θα επέστρεφα για να παίξω ξανά»

Σάμαρης: «Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στην ...

Συνέντευξη στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του, παραχώρησε σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας ο πατρινός ποδοσφαιριστής

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο πορτογαλικό «zerozero» ο Πατρινός Ανδρέας Σάμαρης.
Ο 33χρονος άσος της Ρίο Άβε και πρώην παίκτης του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην θητεία του στα γήπεδα της Ιβηρικής, έδωσε ορισμένες συντεταγμένες για το μέλλον του το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν φαντάζεται στην Ελλάδα.
Επιπλέον ο Έλληνας διεθνής υπογράμμισε ότι στα γήπεδα της χώρας μας, δεν υπάρχει σεβασμός στο άθλημα.
Παράλληλα ο Ανδρέας Σάμαρης μίλησε και για την αποχώρηση του από την Μπενφίκα αλλά και την παρουσία του στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Σάμαρης:
Για την επιστροφή στην Πορτογαλία:
«Οι άνθρωποι της Ρίο Άβε προσέγγισαν τον μάνατζέρ μου. Από εκεί άρχισα να σκέφτομαι την κατάσταση. Όλοι με προσέγγισαν υποδειγματικά, μου άρεσε πολύ το πλάνο που μου παρουσίασε ο προπονητής. Δεν είχα πολλά να σκεφτώ γιατί μου άρεσαν τόσο πολύ αυτά που άκουσα. Η μόνη μου δυσκολία ήταν η οικογένειά μου και το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να έρθουν μαζί μου. Είχα μια συζήτηση μαζί τους και από εκεί ήταν εύκολο να αποφασίσω. στα χρόνια που ήμουν στην Πορτογαλία, η Ρίο Άβε ήταν πάντα, στα μάτια μου, ένας σύλλογος που αγωνιζόταν για την Ευρώπη. Ακόμα και τη χρονιά που έπεσε, ήταν πολύ κοντά στον αποκλεισμό της Μίλαν από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επιπλέον, ο τρόπος που με αντιμετώπιζαν πάντα οι Πορτογάλοι, η σχέση με τη χώρα και η άνεση που έχω εδώ, ήταν κορυφαίοι λόγοι για να επιστρέψω».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον λόγο που η Ελλάδα δεν εξάγει ποδοσφαιριστές:
«Δεν εκμεταλλευτήκαμε τo Euro 2004. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τίποτα. Συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα που δεν εκτοξεύει Έλληνες παίκτες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Στις μέρες μας ο Πορτογάλος θεωρείται, στην Ευρώπη, καλός παίκτης, με καλές αγωνιστικές αρχές και εξελιγμένος τακτικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μετά πας στο εξωτερικό και δεν ξεκινάς από το μηδέν, έχεις ήδη καλά θεμέλια.
Βλέπω πολλούς Πορτογάλους παίκτες να ξεχωρίζουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και, αυτή τη στιγμή, οι πορτογαλικοί σύλλογοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν αυτόν τον δρόμο. Είναι ο μόνος τρόπος να αναπτυχθούν οι σύλλογοι επενδύοντας ακόμη περισσότερο σε εγκαταστάσεις και προπονήσεις.»

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports