Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κορωνοϊός: Τι λέει η Άννα Μαστοράκου για τους 63 θανάτους και τις 1.633 παρενέργειες από το εμβόλιο

Πάτρα- Κορωνοϊός: Τι λέει η Άννα Μαστορά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σχολίασε την έκθεση του ΕΟΦ

 

Την έκθεση του ΕΟΦ σχετικά με τις παρενέργειες και τους θανάτους από τις 22.120.416 δόσεις των εμβολίων για το κορωνοϊό που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας σχολίασε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Άννα Μαστοράκου, «υπήρξαν 63 αναφορές για θανάτους μέσα από μία διαδικασία που δρομολογείται από κίτρινες κάρτες που υποβάλλουν γιατροί, φαρμακοποιοί και υγειονομικοί. Αυτές οι αναφορές ελέγχθηκαν για το αν υπάρχει πραγματική συσχέτιση. Δύο από τις περιπτώσεις προέκυψε ότι μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση. Πρόκειται για ένα μικρό στατιστικό δείγμα σε σχέση με τον όγκο των εμβολιασμών και πρέπει να συγκρίνουμε το όφελος από μία διαδικασία σε σχέση με την πιθανή βλάβη.

Υπάρχει μία αναφορά από μία μελέτη του κ. Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία αποφευχθήκαν 20.000 θάνατοι με το μαζικό εμβολισμό.

1.633 αναφορές για παρενέργειες που αφορούσαν περισσότερο την καρδιά, τις θρομβώσεις και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτά πάλι σε σχέση με το τι έχουμε διαπιστώσει μετά από νόσηση με κορωνοϊό είναι μία μικρή ποσόστωση. Υπάρχουν άνθρωποι που ταλαιπωρούνται ακόμα και 12 μήνες μετά τη νόσηση. Ο ιός φέρνει στην επιφάνεια ίσως την προδιάθεση που έχει ένας οργανισμός για ένα νόσημα και που θα συναντούσε ίσως αργότερα κάποια στιγμή στη ζωή του. Οι παρενέργειες από το εμβόλιο ήταν παροδικές , κρατούσαν περίπου ένα τρίμηνο και μετά από θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η επιστήμη παραμένει στο ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό ήταν ολόσωστη και ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Παραμένει η σύσταση για αναμνηστική δόση σε ανθρώπους άνω των 65, στις ευπαθείς ομάδες και στους υγειονομικούς.

Αυτή την περίοδο έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα χωρίς αυτό να συνεπάγεται αύξηση των νοσηλειών. Αυτό ήταν το κέρδος του εμβολιασμού. Πλέον υπάρχει μία υβριδική ανοσία καθώς έχουμε την προσθήκη του εμβολιασμού και τη φυσική νόσηση. Υπάρχει ένα τείχος προστασίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις