Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επικίνδυνα δέντρα, έτοιμα να μας πλακώσουν- Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου

Πάτρα: Επικίνδυνα δέντρα, έτοιμα να μας ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το πρόβλημα που υπάρχει

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς από την πτώση κλαδιού που κατέληξε σε ένα φορτηγό και ένα μπαλκόνι σήμερα στην Πάτρα με το περιστατικό να φέρνει στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της ύπαρξης επικίνδυνων δέντρων στην πόλη.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου Μιχαήλ Αναστασίου, «ο Δήμος Πατρέων δεν έχει το προσωπικό που χρειάζεται για να κάνει την απαραίτητη κλάδευση των δέντρων και να κόψει αυτά που είναι επικίνδυνα. Τα χρήματα που έχουμε δεν αρκούν να πάρουμε εργολαβίες για όλα ενώ οι υπηρεσίες που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες δεν καταφέρνουν να καλύψουν ολόκληρη την πόλη.

Γι΄αυτό κάνουμε λόγο για πολιτικό θέμα και ζητάμε να μας δώσουν χρηματοδότηση. Καμία κυβέρνηση δε δίνει παραπάνω χρήματα με βάση τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους Δήμους. Δεν υπάρχει προσωπικό, από πέρσι υπάρχουν 7 άτομα να κλαδεύουν για όλη την Πάτρα. Σε κάθε διαμέρισμα πρέπει να υπάρχουν 10 άτομα πρασίνου και υπάρχουν δύο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, βάζουμε προτεραιότητες με βάση αυτά που ξέρουμε αλλά και με τα αιτήματα των πολιτών τους οποίους προσπαθούμε να προστατεύσουμε από ατυχήματα.

Πρόβλημα με επικίνδυνα δέντρα υπάρχει σε όλη την Πάτρα, έχουμε υπολογίσει ότι ήταν 340 και μέσα στο χειμώνα μαζέψαμε το 50-60%.  Παράλληλα έχουμε στην αντιπυρική περίοδο, πρέπει να καθαρίσουμε και να πάρουμε μέτρα για την αντιπυρική περίοδο γενικότερα. Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις και χρηματοδότηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις