Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιλιάδες προσκυνητές στο Αίγιο για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας Τρυπητής

Χιλιάδες προσκυνητές στο Αίγιο για τη με...

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης

Με μια γλυκιά ανυπομονησία, οι Αιγιώτες, οι Αιγιαλείς και οι προσκυνητές από όλη τη χώρα, περιμένουν τη φετινή γιορτή της Παναγίας Τρυπητής την Παρασκευή του Πάσχα, τη μεγάλη μέρα της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, με διάφορες συγκυρίες να την κάνουν ξεχωριστή: Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, η ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης του Ιερού Προσκυνήματος στην παραλία, η επιστροφή της Ιεράς Εικόνας μετά από 4 χρόνια στον Θρόνο Της και βεβαίως η λιτάνευση που θα γίνει ξανά, μετά το 2019, με την καθιερωμένη διαδρομή και μια μόνο αλλαγή στο σημείο όπου θα ψαλεί η καθιερωμένη δέηση.

Οι επισκέπτες συρρέουν ήδη από την Τρίτη του Πάσχα στο Αίγιο και η προσέλευσή τους αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο τριήμερο, καθώς έρχονται διαρκώς εκδρομείς από όλη τη χώρα είτε οργανωμένα μέσω ταξιδιωτικών γραφείων είτε με δικά τους μέσα, ώστε να προσκυνήσουν την Παναγία Τρυπητή, να προσευχηθούν, να ευχαριστήσουν, να ζητήσουν τις πρεσβείες Της για υγεία και ευημερία.

Οι προετοιμασίες εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας και Δήμου Αιγιαλείας βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ώστε οι εορτασμοί να είναι αντάξιοι της περίστασης αλλά και της επισκεψιμότητας που αναμένεται αυτές τις ημέρες στην περιοχή από πιστούς που ευλαβούνται την Παναγία Τρυπητή και θα έρθουν να τιμήσουν τη χάρη Της. Την Πέμπτη, παραμονή της εορτής, θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθως θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστούν Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσουν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος και πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Γέροντας Αμβρόσιος.

Γύρω στις 10.45, η πομπή της λιτανείας με στρατιωτικό άγημα, μαθητικά, προσκοπικά και άλλα τμήματα και συμμετεχόντων των Φιλαρμονικών Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας και Δερβενίου, θα ξεκινήσει έξω από το Ιερό Προσκύνημα και μέσω των οδών Ζωοδόχου Πηγής, Μιχαλακοπούλου και Μητροπόλεως, θα κατευθυνθεί στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης, όπου θα ψαλεί δέηση. Μετά την καθιερωμένη ομιλία, η Εικόνα της Παναγίας θα τοποθετηθεί σε στολισμένο στρατιωτικό όχημα και θα κάνει περιφορά σε οδούς της πόλης για την ευλογία των πιστών, προτού επιστρέψει στο Ιερό Προσκύνημα. 

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Φέτος λειτουργεί ξανά για πρώτη φορά από το 2019 και η Εμποροπανήγυρη στην οδό Ψαρρών στην παραλία Αιγίου, ένα έθιμο πολλών ετών που αποτελεί και «ατραξιόν» για πολλούς ντόπιους και επισκέπτες.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς οι προγνώσεις δείχνουν καλό καιρό και θερμοκρασίες ανοιξιάτικες. 

πηγή: Filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις