Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμος της Πάτρας ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές- Πάνω από 215 μεταδημοτεύσεις σε ένα δίμηνο

Ο Δήμος της Πάτρας ετοιμάζεται για τις β...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το προσωπικό που θα χρειαστεί στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της 21ης Μαΐου για την Εθνικές εκλογές, έχουν ήδη ξεκινήσει να δρομολογούνται οι διαδικασίες και στον Δήμο Πατρέων προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την ημέρα των εκλογών.

Μιλώντας για το κομμάτι αυτό, στο thebest.gr, o Aντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει τις συσκέψεις με τις υπηρεσίες μας, σε σχέση με το εκλογικό υλικό και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Στην παρούσα φάση, περιμένουμε από την Περιφέρεια να μας ενημερώσουν για τον αριθμό των εκλογικών κέντρων. Το 2019 ήταν 306, και πιστεύουμε ότι τώρα θα είναι γύρω στα 320. Εμείς, έχουμε ήδη μεταφέρει τις κάλπες και τα παραβάν προκειμένου να γίνει η επισκευή τους. Μιλάμε για 350 κάλπες και 750 παραβάν. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής.  Στη συνέχεια θα βγει υπουργική απόφαση για τα διαδικαστικά. Δηλαδή, τον τρόπο χρήσης των χώρων προς τα κόμματα για την πολιτική τους διαφήμιση, για συγκεντρώσεις και για περίπτερα. Όταν ανακοινωθούν και τα πρόσωπα των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, θα πάρουμε το πρακτικό από το Πρωτοδικείο και θα κληθούν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, όπως είχαμε κάνει στις προηγούμενες εκλογές ή όποιο άλλο ναζιστικό μόρφωμα. Οι χώροι που δίνονται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δίνονται αναλογικά με το εκλογικό τους ποσοστό ωστόσο εμείς θα δώσουμε τους χώρους ισομερώς σε όλα τα κόμματα»

Σε ό, τι αφορά το προσωπικό που χρειάζεται ο Δήμος Πατρέων για να καλυφθεί η εκλογική διαδικασία, ο κ. Πλέσσας, λέει: «Θα βγει υπουργική απόφαση που θα αναφέρει, τι προσωπικό μπορεί να διαθέσει ο κάθε Δήμος. Δεν είναι μόνο το διοικητικό προσωπικό που θα συμμετάσχει, είναι και η μεταφορά και η τοποθέτηση του εκλογικού υλικού. Το 2019 ο Δήμος Πατρέων είχε απασχολήσει 447 υπαλλήλους, σε υπερωριακή απασχόληση, σαββατοκύριακα και νυχτερινά».

Μεγάλη η αύξηση των ετεροδημοτών

Αυξημένη είναι η κινητικότητα των ετεροδημοτών προς τον Δήμο της Πάτρας. Σύμφωνα, με τον κ. Πλέσσα, το δίμηνο από 1/1/2023 μέχρι και τις 28/2/2023 έχουν γίνει 215 μεταδημοτεύσεις και αφορούν τόσο τις βουλευτικές εκλογές όσο και τις Περιφερειακές, Δημοτικές εκλογές. Επίσης, επισημαίνει, ότι το ίδιο χρονικό διάστημα το 2022 είχαν γίνει μόλις 91 μεταδημοτεύσεις, ενώ, όσες μεταδημοτεύσεις γίνουν από 1/3/2023 έως και 31/7/2023 θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους μόνο στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις