Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μείνει σε Πάτρα και Πύργο- Με τι ασχολούνται  

Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μείνει σε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει o Μιχάλης Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»

Δεκάδες είναι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που παραμένουν σε Πάτρα και Πύργο, έχοντας ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου.

Προσπαθούν να επιβιώσουν και ονειρεύονται να επιστρέψουν στο τόπο τους. Οι μητέρες εργάζονται κυρίως στην εστίαση ενώ τα παιδιά ζουν πλέον σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Μιχάλης Ροδόπουλος, Πρόεδρος του   Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», «αυτή τη στιγμή στην Πάτρα και στον Πύργο ζουν 17 οικογένειες που ήρθαν στην Ελλάδα από την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Πρόκειται για περίπου 40 ανθρώπους που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, εργάζονται ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Βρίσκονται στη χώρα μας 405 μέρες με τις μητέρες να εργάζονται στην εστίαση και άλλες να αναλαμβάνουν τη φύλαξη ηλικιωμένων.

Τα παιδιά από την άλλη, με τη βοήθεια του φορέων και του Δήμου μπόρεσαν να ενταχθούν στα σχολεία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έρθουν αρκετά παιδιά που θα μείνουν για κάποιο διάστημα στην κατασκήνωση στη Σκαφιδιά, στο νομό Ηλείας.

Αυτό που θέλουν και σκέφτονται είναι να γυρίσουν την πατρίδα τους. Οι περισσότεροι έχουν έρθει από τη Μαριούπολη όμως και η επιστροφή πλέον είναι δύσκολη. Εκεί υπήρχε ένας πληθυσμός 450.000 κατοίκων και τώρα έχουν 100.000. Πρόκειται για μία διαλυμένη πόλη. Έχουν αλλάξει όλα πλέον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις