Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες μαθαίνουν ελληνικά- Η συνάντηση σήμερα στο Πανεπιστήμιο

Πάτρα: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες μαθαίνουν ε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μαθήματα για ανήλικους και ενήλικους από το το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρησε το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», με κοινό ζητούμενο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, σε Ουκρανούς πρόσφυγες –ανήλικους και ενήλικους- που φιλοξενούνται στην Πάτρα.

Οι δυο πλευρές, είχαν συνάντηση, το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο συνεργασίας και υλοποίησης του προγράμματος. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Φάρος»  Μιχάλης Ροδόπουλος και ο αντιπρόεδρος Νίκος Καρακίτσος συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του Εργαστηρίου Άννα Ρούσσου, η οποία μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους του συλλόγου, για να έχουμε αρχικά μια εικόνα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων, τόσο ανηλίκων όσο και ενηλίκων, που θα θελήσουν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα. Και αυτό ακριβώς είναι που προσφέρουμε, δηλαδή μαθήματα ελληνικών, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Σε ό, τι αφορά τα παιδιά, θα πρέπει να μπουν σε σχολείο και κάποιοι ενήλικες ίσως να θελήσουν να αναζητήσουν εργασία. Βέβαια αυτό  θα εξαρτηθεί από το πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος.

Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού που ανήκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, μπορεί να υποστηρίξει μαθήματα ελληνικών, σε όσους πρόσφυγες θελήσουν, τόνισε η κ. Ρούσσου.  

Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών

Αντικείμενο του Εργαστηρίου είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένης/δεύτερης γλώσσας, καθώς και η προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Το Εργαστήριο προσφέρει μαθήματα ελληνικών, επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα, όπως θερινά σχολεία, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της Σχολής, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό και δυναμικό περιβάλλον.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αποτελέσει μια καινοτόμο ακαδημαϊκή ομάδα που θα προβάλει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσω εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων, σε συνεργασία και με άλλα ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις