Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκαπέντε πατρινές οικογένειες προσφέρουν φιλοξενία σε πρόσφυγες από την Ουκρανία  

Δεκαπέντε πατρινές οικογένειες προσφέρου...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Χώροι φιλοξενίας και στην Ηλεία

 

Χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες από την Ουκρανία ετοιμάζονται στην Ηλεία τη στιγμή που και οικογένειες από την Πάτρα έχουν προσφερθεί να δώσουν στέγη σε ανθρώπους που ζουν τη φρίκη του πολέμου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Μιχάλης Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» που εδρεύει στην Πάτρα σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πατρών «υπάρχει σχέδιο, έχουμε την υποδομή να δεχτούμε ανθρώπους από την Ουκρανία. Στην Πάτρα υπάρχουν περίπου 15 οικογένειες που έχουν πει ότι θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Πύργο έτσι ώστε να δω τον ξενώνα που μας παραχωρεί η Μητρόπολη, στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί μπορούν να  φιλοξενηθούν 60 άτομα. Στην Ηλεία μπορούν να φιλοξενηθούν και 120 άνθρωποι στην κατασκήνωση της Σκαφιδιάς.

Έχω κάνει μία επαφή και με το δήμαρχο της Πάτρας για τον ξενώνα που υπάρχει. Θα είμαστε σε επικοινωνία και θα δούμε αν προχωρήσει. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι σοβαρό, υπάρχει κόσμος εγκλωβισμένος στην Μαριούπολη. Δεν υπάρχει επικοινωνία και δεν ξέρουμε πότε θα καταφέρουν να έρθουν. Με την Μαριούπολη έχω να μιλήσω πέντε μέρες, δεν υπάρχει εκεί ούτε ρεύμα ούτε νερό.

Οι χώροι που έχουμε μέχρι τώρα στη διάθεσή μας για τη φιλοξενία τους, δεν φτάνουν. Η Πελοπόννησος και η Ηλεία έχουν πάνω από 150 Ουκρανούς που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Όλοι τους έχουν συγγενείς που θα έρθουν στην Ελλάδα. Ως σύλλογος έχουμε αναλάβει να φιλοξενήσουμε 200 άτομα. Από εκεί και πέρα καλούμε το Δήμο και την Περιφέρεια να βοηθήσουν. Χθες ένα ορφανό παιδάκι πέθανε από ασιτία. Πώς θα φτάσουν στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι; Κάποιοι δεν έχουν χρήματα. Πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση να φτάσουν οι ομογενείς στα σύνορα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις