Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέξας: Κάηκαν ζωντανές 18.000 αγελάδες περίπου μετά από έκρηξη σε φάρμα

Τέξας: Κάηκαν ζωντανές 18.000 αγελάδες π...

Ένα άτομο επίσης, είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Περίπου 18.000 αγελάδες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε γαλακτοκομική φάρμα στο Τέξας, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Τρίτης αλλά έγινε γνωστό, μόλις την Παρασκευή.

Όταν η αστυνομία και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, βρήκαν ένα άτομο παγιδευμένο, το οποίο χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την έκρηξη, στη φάρμα South Fork Dairy κοντά στην πόλη Dimmitt.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κάστρο δήλωσε ότι έλαβε αναφορά για πυρκαγιά στη φάρμα περίπου στις 19:21 τη Δευτέρα (00:21 ώρα Ελλάδας την Τρίτη). Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από το γραφείο του σερίφη δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να υψώνεται από το έδαφος.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε βλάβη στα μηχανήματα στην εγκατάσταση την ώρα που ο ακριβής αριθμός των αγελάδων που σκοτώθηκαν από τη φωτιά παραμένει άγνωστος, με το γραφείο του σερίφη να δηλώνει στο BBC πως «εκτιμάται ότι χάθηκαν 18.000 βοοειδή».

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Ινστιτούτου για την Ορθή Μεταχείριση των Ζώων (AWI), σύμφωνα με το οποίο πρόκειται μακράν για τη χειρότερη πυρκαγιά σε φάρμα βοοειδών από το 2013 που άρχισε να τηρείται αρχείο.

Σημειώνεται ότι σχεδόν τρία εκατομμύρια αγροτικά ζώα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στις ΗΠΑ μεταξύ 2018 και 2021.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις