Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στις 23 Μαΐου ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Λαδόπουλου

Πάτρα: Στις 23 Μαΐου ξεκινά ο διαγωνισμό...

Τι προβλέπει ο διαγωνισμός-ΣΔΙΤ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο μπαίνει μπρος στην Πάτρα που σκοπό έχει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις της χώρας.

Πρόκειται για την έναρξη του διαγωνισμού μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου της Χαρτοποιίας  Λαδόπουλου.

Στον χώρο προβλέπονται η ανάπτυξη ενός πολυχρηστικού πολιτιστικού και διοικητικού κέντρου που θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με την πόλη.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάπτυξη Διοικητικών Υπηρεσιών, πολιτιστικά κτίρια, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις (όπως ένα μουσικό σχολείο), εκθεσιακός χώρός κ.α..

Επίσης θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι γραφείων αλλά και αναψυχής σε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στη χώρα. Το κόστος έχει υπολογιστεί σε ποσό με ΦΠΑ 83,49 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 67,33 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα δομηθούν κτίρια 41,790 τετραγωνικών μέτρων εκ των οποίων:

-Διοικητικά 24,650 τμ
-Εκπαιδευτικά 8.800 τμ
-Πολιτιστικά 1.000 τμ
-Εστίασης 1.920 τμ
-Άλλες χρήσεις 5.450

Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Next Generation EU.

Στις 23 Μαϊου ξεκινά ο διαγωνισμός
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει οριστεί για τις 23 Μαϊου. Όσα σχήματα περάσουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε ανταγωνιστικό διάλογο με σκόπο την εύρεση του βέλτιστου τρόπου υλοποίησης του φιλόδοξου πλάνου. Στη Β`2 φάση θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τις οποίες θα προκύψεις και ο ανάδοχος φορέας.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και τεχνική διαχείριση για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου Ε.Γ.Λ. (Πάτρα).

Φορέας Υλοποίησης και Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 810 μήνες (67 έτη περίπου) από την υπογραφής της σύμβασης-ΣΔΙΤ. Τα πρώτα 2-3 χρόνια θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα υπόλοιπα την περίοδο συντήρησης και λειτουργίας.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις