Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Πάσχα: Τα συσσίτια της Μητρόπολης- 30% πάνω όσοι χρειάζονται βοήθεια για το καθημερινό τους φαγητό

Πάτρα- Πάσχα: Τα συσσίτια της Μητρόπολης...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, από μητέρες με μωρά μέχρι ηλικιωμένους. Συναντάμε όλες τις ηλικίες.

Γεύματα… αγάπης θα προσφέρει και την ημέρα του Πάσχα η Μητρόπολη Πατρών.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πατρών, «το συσσίτιο της Μητρόπολης δεν κλείνει ποτέ. Και την Κυριακή του Πάσχα θα έρθουν συμπολίτες που χρειάζονται στήριξη. Το πασχαλινό φαγητό τους, θα είναι αρνί ψητό με πατάτες. Θα μοιραστούν αυγά, κουλούρια, τσουρέκια.

Στη κεντρική δομή της Μητρόπολης, στον «Άρτο αγάπης, που βρίσκεται στη οδό Φιλοποίμενος 27,  αναμένονται πάνω από 400 άτομα. Πρόκειται για ανθρώπους που έρχονται καθημερινά. Μετά την περίοδο της πανδημίας ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια γιατί δεν έχουν το καθημερινό τους φαγητό έχει αυξηθεί σημαντικά, περίπου 30%. Πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, από μητέρες με μωρά μέχρι ηλικιωμένους. Συναντάμε όλες τις ηλικίες.

Εκτός από την κεντρική δομή, σε όλες τις ενορίες της Πάτρας συγκεντρώνεται βοήθεια. Υπάρχουν τα συσσίτια της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Σοφίας όπου και εκεί δίνονται μερίδες μαγειρεμένου φαγητού. Επιπλέον όλες οι ενορίες δίνουν συνολικά πάνω από 2.500 δέματα τα οποία περιλαμβάνουν τροφή για να μαγειρέψουν οι πολίτες στο σπίτι. Πριν το Πάσχα θα δοθούν  κρέας αλλά και μακράς διαρκείας τρόφιμα. Υπάρχουν και 30 άνθρωποι που είναι κατάκοιτοι και η Μητρόπολη φροντίζει να πηγαίνει φαγητό στο σπίτι τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις