Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μάγεψε η Πασχαλινή συναυλία της Cantelena

Μάγεψε η Πασχαλινή συναυλία της Cantelena

Έλαβε χώρα στον κατάμεστο Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών

Η Cantelena-Χορωδία Πάτρας πραγματοποίησε, όπως κάθε χρόνο, λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών την καθιερωμένη της Πασχαλινή συναυλία στο φιλόξενο Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Ο ναός αποδείχθηκε μικρός για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου κάτι που αποδεικνύει την αγάπη του για το χορωδιακό τραγούδι, αλλά και τη στήριξή του στη χορωδία Cantelena, που χρόνια τώρα σεβόμενη τοπιστό κοινό που βρίσκεται στο πλευρό της προσφέρει υψηλού επιπέδου συναυλίες.

Όπως τόνισε και ο εφημέριος του Καθολικού Ναού πατήρ Παύλος Σινιγάλιας προλογίζοντας τη χορωδία, το μήνυμα των ημερών είναι η αγάπη αλλά και η συνύπαρξη -τονίζοντας μάλιστα τη λέξη «μαζί» πολλές φορές.  Ας μην ξεχνάμε πως στην Πάτρα Ορθόδοξοι και Καθολικοί εορτάζουν μαζί το Πάσχα, γι’ αυτό και η Cantelenaεπέλεξε ένα πρόγραμμα που συνδύαζε βυζαντινούς και καθολικούς ύμνους, κλασσικές εκκλησιαστικές μελωδίες αλλά και έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών με σχετική θεματολογία.

Το κοινό ακολουθώντας την παρότρυνση της μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού έψαλε τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής συμμετέχοντας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της βραδιάς. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί η εξαιρετική ερμηνεία της χορωδίας στο κλασσικό έργο «AveMaria» με τη συνοδεία στο φλάουτο της Αλεξάνδρας Κοσμά. Τη χορωδία πλαισίωσε με τη συνοδεία της στο πιάνο η Μαρίνα Μυλωνά.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Ανδρέας Κατσανιώτης, η βουλευτής κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος, Ανδρέας Φίλιας και Τάκης Παπαδόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Βίβιαν Σαμούρη και ο Υποψήφιος Δήμαρχος κος Πέτρος Ψωμάς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture