Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Feelgood, Γιώργος Λάνθιμος, Ρούμπεν Έστλουντ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στηρίζουν τη διάσωση του Άστορ και του Ιντεάλ

Feelgood, Γιώργος Λάνθιμος, Ρούμπεν Έστλ...

Το καμένο κτίριο του «Απόλλωνα» & του «Αττικόν» παραμένει τραύμα ανεπούλωτο, το «Ideal», το «Άστορ», η «Ίριδα» κινδυνεύουν, χάνουμε κινηματογράφους που μας μύησαν στα "μυστικά του σινεμά", ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου

Η κινηματογραφική οικογένεια της εταιρείας διανομής Feelgood Entertainment αγαπά και στηρίζει ουσιαστικά τον κινηματογράφο και τις κινηματογραφικές αίθουσες και στο πλαίσιο στήριξης τους ιδιαιτέρως του Ιντεάλ στην οδό Πανεπιστημίου και του Άστορ στη στοά Κοραή και Σταδίου, στην Αθήνα απευθύνθηκε στον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο της «Ευνοούμενης», ως συνεργάτη και φίλο χρόνων ζητώντας του το δικό του προσωπικό μήνυμα για το θέμα.

Το μήνυμα του Γιώργου Λάνθιμου, του οποίου η νέα ταινία με τίτλο "Poor Things" θα βγει σε διανομή της Feelgood είναι το εξής και μπορείτε να το δείτε στην σχετική ανάρτηση.

https://fb.watch/jJqD_LIEj7/

«Θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ τη φωνή μου σε όσους αυτόν τον καιρό εκφράζουν την ανησυχία τους για τον αφανισμό των κεντρικών κινηματογράφων της Αθήνας. Θεωρώ αυτονόητο το να καταλαβαίνουμε την αξία τους κοινωνικά, πολιστικά στο κέντρο μίας τέτοιας πόλης. Θέλω να παρακαλέσω τους αρμόδιους κι όσους έχουν την πραγματική δύναμη να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο στο να χαρακτηριστούν οι κινηματογράφοι διατηρητέας χρήσης, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους...», ανέφερε στο μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης ο Γιώργος Λάνθιμος.

Όπως είδαμε σε ανάρτηση του flix.gr με βίντεό του, και ο βραβευμένος Σουηδός δημιουργός Ρούμπεν Έστλουντ (η φετινή ταινία του «Το Τρίγωνο της Θλίψης» που γυρίστηκε στην παραλία Χιλιαδού και στο Κατάκολο ήταν υποψήφια για τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου και την είδαμε και στην Πάτρα) στέκεται στο πλευρό των κινηματογράφων Ιντεάλ και Άστορ.

«Αν επιτρέψουμε στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς να διαμορφώσουν την ποιότητα της αστικής ζωής, δε θα έχουμε καλύτερα κτίρια και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στηρίζω τους ιστορικούς κινηματογράφους Ιντεάλ, Αστορ και Ιριδας και υπόσχομαι να έρθω ο ίδιος και να προβάλω την επόμενη ταινία μου εκεί, σε λίγα χρόνια. Συνεχίστε τον αγώνα σας!», ανέφερε.

Στο πλευρό των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας στέκεται και ο γνωστός Ρουμάνος σκηνοθέτης Ράντου Ζούντε ο οποίος δανείζεται μία σκηνή από την ταινία του «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό», (στην Πάτρα την πρόβαλλε πέρυσι στη Βέσο Μάρε η Κινηματογραφική Λέσχη) όπου η κάμερα σταματά πάνω στην εικόνα ενός εγκαταλειμμένου κινηματογράφου στο Βουκουρέστι και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ελπίζω οι Ελληνες να μην είναι τόσο ηλίθιοι όσο εμείς οι Ρουμάνοι. Να μην αφήσουν τις κινηματογραφικές αίθουσές τους να κλείσουν, τον πολιτισμό τους να καταστραφεί...», ανέφερε.

Τέλος και η εξοχότατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε με μήνυμα της την ανησυχία της για τους κινηματογράφους της πόλης των Αθηνών.

«Χάνουμε τη μυσταγωγία της αίθουσας, τη γοητεία της συλλογικής εμπειρίας», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, σε ανάρτησή της στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το μήνυμα της κ. Σακελλαροπούλου στο link www.facebook.com/KateSakellaropoulou

Καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, διανοούμενοι, δημόσιοι και συλλογικοί φορείς, θεσμικοί παράγοντες, πολιτικοί και άνθρωποι του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό ζητούν το αυτονόητο: να κηρυχθεί άμεσα διατηρητέα η χρήση των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας που απειλούνται. Συντασσόμαστε με τη δήλωση του Γιώργου Λάνθιμου και ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή χιλιάδων άλλων που επιθυμούν τη διάσωση της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης μας. Γιατί η ιστορία έχει συνέχεια, και εμείς έχουμε ακόμα πολλές κινηματογραφικές σελίδες να γράψουμε.

Ενημερωθείτε και υπογράψτε για τη διάσωσή τους εδώ: https://bit.ly/3Mgxmtl

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Ρούμπεν Έστλουντ.

Ο Ρούμπεν Έστλουντ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίν...

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture