Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βλάβη στον Προαστιακό - «Μία γραμμή 35 χιλιομέτρων συντηρείται από τέσσερα άτομα»

Πάτρα: Βλάβη στον Προαστιακό - «Μία γραμ...

Τι λέει εκπρόσωπος των εργαζομένων

Ερωτηματικά και μάλιστα πολλά προκλήθηκαν από το θέμα που αποκάλυψε το thebest.gr με το κομμάτι της σιδηροτροχιάς της γραμμής του προαστιακού που κόπηκε.

Μιλώντας για το περιστατικό ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργεί ομαλά η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία όπως αποκάλυψε συντηρείται από τέσσερα άτομα.  

 Υπενθυμίζεται ότι η βλάβη προκλήθηκε όταν έσπασε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά στον σιδηρόδρομο, δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας. Για την ακρίβεια συμβαίνει 2-3 φορές τον χρόνο και οφείλεται αφενός στην παλαιότητα των γραμμών, αφετέρου στην αύξηση της θερμοκρασίας», εξηγείο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος.

«Έγιναν τα προβλεπόμενα και η βλάβη αποκαταστάθηκε μέσα σε δύο ώρες. Η θραύση σιδηροτροχιάς είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ιδιαίτερο κίνδυνο εκτροχιασμού και όποτε συμβαίνει διακόπτουμε τα δρομολόγια».

 Υπεράνθρωπες προσπάθειες συντήρησης
Ο κ. Πήλιος μίλησε και για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «γίνονται καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργεί ομαλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη γραμμή 35 χιλιομέτρων, συντηρείται μόνο από 4 άτομα»

«Οι ηλικίες του προσωπικού κυμαίνονται από 58 έως 61 έτη και η ενίσχυση του είναι ένα χρόνιο αίτημα. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ώρο και η ευθύνη που επωμιζόμαστε είναι τεράστια, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Χθες δουλεύαμε μέχρι τις 6 το πρωί και έπρεπε να δράσουμε άμεσα όταν μας  ειδοποίησαν για την σημερινή βλάβη», εξηγεί ο Σταύρος Πήλιος και στην συνέχεια τονίζει ότι «αν δεν ενισχυθούμε με προσωπικό τα προβλήματα ενόψει του καλοκαιριού προβλέπονται να είναι χειρότερα. Χρειάζονται τουλάχιστον 12 άτομα για την συντήρηση της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις