Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου απέκλεισε τις διεμφυλικές γυναίκες από τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου απέκλεισε ...

Αλλαγές και στους κανονισμούς των αθλητριών με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου

Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου, ανακοίνωσε ότι οι διεμφυλικές γυναίκες που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αλλαγής φύλου μετά την εφηβεία τους, αποβάλλονται από τις διοργανώσεις των γυναικών σε διεθνές επίπεδο από τις 31 Μαρτίου.

Αλλαγές και στους κανονισμούς των αθλητριών με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε να αποκλείσει τις διεμφυλικές γυναίκες από τις διοργανώσεις των γυναικών από τις 31 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο που έγινε στο Μονακό.
Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου, επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η "δικαιοσύνη", τονίζοντας ότι δεν θα είναι πάγια θέση, καθώς θα αναθεωρήσουν αν υπάρξουν περαιτέρω δεδομένα διαθέσιμα από την επιστήμη.
"Το συμβούλιο αποφάσισε να αποκλείσει τις διεμφυλικές γυναίκες αθλήτριες, που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αλλαγής φύλου μετά την εφηβεία, από τους αγώνες παγκόσμιες κατάταξης γυναικών στις 31 Μαρτίου.
Τον Ιανουάριο, η World Athletics είχε συμβουλευθεί τα μέλη των ομοσπονδιών σε μια πρόταση για να αλλάξει τους κανόνες συμμετοχές των διεμφυλικών γυναικών στις γυναικείες διοργανώσεις.
Το ζήτημα είναι ακανθώδες, καθώς ο αθλητισμός προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της συμπερίληψης όλων των ανθρώπων και να βεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άδικο πλεονέκτημα.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports