Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές: Φαίνεται να κλειδώνουν οι ημερομηνίες 21 Μαΐου και 2 Ιουλίου

Εκλογές: Φαίνεται να κλειδώνουν οι ημερο...

Η εισήγηση Σκέρτσου

Οριστικά έχει «καεί» το σενάριο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να περιμένει καμία δημοσκόπηση, θεωρεί ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε κάλπες. Γι’ αυτό και απαγόρευσε κάθε τέτοια συζήτηση στους (στενούς) συνεργάτες του, ενώ όπως σημειώνει σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η 21η Μαΐου. Σε αυτήν την ημερομηνία θα στηθεί η πρώτη κάλπη, γιατί οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου.

Καθοριστικό ρόλο στη μετάθεση του χρόνου των εκλογών φαίνεται ότι έχει παίξει η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, που από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα υποστήριζε ότι «χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος». Στην άποψη Σκέρτσου από την Παρασκευή και μετά προσχώρησαν και τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη.

 

Αναλυτικά τι αναφέρει το big mouth για τον χρόνο των εκλογών
Αν και δεν έχει γίνει απολύτως καμία κουβέντα σε σχέση με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, κάτι που επιβεβαίωσε σε χθεσινή του συνέντευξη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή μαθαίνω ότι το σενάριο της 9ης Απριλίου έχει «καεί». Και είναι οριστικό. Ο πρόεδρος Μητσοτάκης, χωρίς να περιμένει καμία δημοσκόπηση, θεωρεί ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε κάλπες. Γι’ αυτό και απαγόρευσε κάθε τέτοια συζήτηση στους (στενούς) συνεργάτες του. Εκείνο που προέχει (πλέον) για την κυβέρνηση είναι να προετοιμαστεί σύγχρονο σχέδιο, που θα αφορά τη λειτουργία των σιδηροδρόμων. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει ξεκινήσει μια σχετική προεργασία. Από κει και πέρα, και σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η 21η Μαΐου. Σε αυτήν την ημερομηνία θα στηθεί η πρώτη κάλπη, γιατί οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου.

Η εισήγηση Σκέρτσου

Καθοριστικό ρόλο στη μετάθεση του χρόνου των εκλογών φαίνεται ότι έχει παίξει η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, που από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα υποστήριζε ότι «χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος». Στην άποψη Σκέρτσου από την Παρασκευή και μετά προσχώρησαν και τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Πλέον δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας που να μη θεωρεί ως κίνηση υψηλού ρίσκου τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στον Απρίλιο. Επειδή, όμως, τη συγκεκριμένη απόφαση θα τη λάβει ο πρόεδρος Μητσοτάκης, οφείλω να σας πω ότι από αυτά που «πιάνουν» οι κεραίες μου, θεωρώ πως «κλείδωσε» και στο μυαλό του πρωθυπουργού η 21η Μαΐου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται επ’ αυτού να υπάρξουν και διαρροές, προκειμένου να κλείσει κάθε σχετική κουβέντα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις