Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΡΓΟΣΕ: Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας τέσσερις συμβάσεις - Αναζητά ποινικές ευθύνες για απιστία

ΕΡΓΟΣΕ: Στο στόχαστρο της Οικονομικής Ει...

Αναζητούνται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από την πλευρά της αναθέτουσας και από την πλευρά των συμβαλλόμενων εταιριών

Αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος αναζητά η Οικονομική Εισαγγελία που εδώ και μήνες ερευνά συγκεκριμένες συμβάσεις με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ που δεν υλοποιήθηκαν επί μία δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις συμβάσεις που αφορούν έργα αναβάθμισης της υποδομής της σιδηροδρομικής γραμμής, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης έχουν τεθεί στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων οι οποίοι αναζητούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τόσο από την πλευρά της αναθέτουσας για το αδίκημα της απιστίας, όσο και από την πλευρά των συμβαλλόμενων εταιριών, εργολάβων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Πρόκειται για μία σύμβαση του 2005 σχετικά με εργασίες σηματοδότησης το δικτύου, δύο συμβάσεις του 2013 για έργα ολοκλήρωσης και μία του 2015 που αφορά το σύστημα τηλεδιοίκησης ETCS.

Για την σύμβαση 717 και τις επεκτάσεις ή ανανεώσεις της με αρχή το έτος 2014, που αφορά την τηλεδιοίκηση, η οικονομική Εισαγγελία είχε διενεργήσει έρευνα η οποία κατέληξε σε αρχειοθέτηση καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

Ωστόσο πριν περίπου έναν χρόνο η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο, ενόψει νέων στοιχείων σχετικά με το σκέλος που αφορά την διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων το οποίο ερευνάται πλέον από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Όσον αφορά την σύμβαση 717 που αφορά την τηλεδιοίκηση η οποία υπογράφηκε αρχικά το 2014 καθώς και τις επεκτάσεις και αλλαγές ή ανανεώσεις της, που ακολούθησαν, η οικονομική Εισαγγελία φαίνεται να είχε διενεργήσει έρευνα η οποία είχε ολοκληρωθεί με αρχειοθέτηση καθώς δεν είχαν προκύψει ενδείξεις για απιστία.

Ωστόσο πριν περίπου έναν χρόνο η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο ενόψει νέων στοιχείων για το σκέλος που αφορά την διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων το οποίο ερευνάται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

πηγη: news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις