Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Την Τετάρτη 8/3 τελικά η παράσταση "Μέδουσα" στο Πάνθεον

Πάτρα: Την Τετάρτη 8/3 τελικά η παράστασ...

Στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο - Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Εργαστήρι τεχνών «Θέσπις»

Η παράσταση "Μέδουσα" που είχε αναβληθεί λόγω του εθνικού πένθους για τα δεκάδες θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως είδαμε σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο θέατρο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη,  την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Εργαστήρι τεχνών «Θέσπις» φέρνουν στις 8 Μαρτίου στις 21:00, στο θέατρο Πάνθεον, με ελεύθερη είσοδο, για το κοινό, την θεατρική παράσταση «Μέδουσα» των Κωνσταντίνου Παλίλη και Μαρίας Σ. Αποστολάτου μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στην Αθήνα.

Ένας σύγχρονος κοινωνικός μονόλογος με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Είναι ικανό ένα τραγικό γεγονός να σε μεταμορφώσει σε τέρας; Πόσο εύκολο είναι από θύμα να γίνεις θύτης; Ένας δραματικός κοινωνικός μονόλογος με θέμα τον βιασμό.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το έργο επηρεασμένο απ’ την ελληνική μυθολογία καθώς και από την σύγχρονη πραγματικότητα, πραγματεύεται την γυναικεία φύση ως ένα άτομο του κοινωνικού συνόλου. Παρουσιάζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει τον οικογενειακό κύκλο, την εφηβεία και την ενηλικίωση έτσι όπως οι άνθρωποι την αντιμετωπίζουν οδηγώντας στο συμπεράσματα για το πως θα έπρεπε να την κατανοήσουν.

Συντελεστές έργου

Κείμενο: Κωνσταντίνος Παλίλης - Μαρία Σ. Αποστολάτου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παλίλης

Ερμηνεία: Μαρία Σ. Αποστολάτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Μητρούση

Σκηνογραφία: JACOandthemagicbeans

Μουσική Επιμέλεια: Μαρίλια Μητρούση

Φωτογραφία – Έκθεση Φωτογραφίας: Αννίτα Σπιθάκη

Σχεδιασμός Αφίσας: Ηλίας Λαμπρόπουλος

Παραγωγή: Εργαστήρι τεχνών «Θέσπις»

Πληροφορίες – Κράτηση θέσεων: 698 17 60 571

Κράτηση θέσης, στο 698 17 60 571 ή στο [email protected]

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Στο φουαγιέ του θεάτρου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας της Αννίτας Σπιθάκη με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση- Μέδουσα».

*Μετά το τέλος της παράστασης, θα μιλήσουν για το για το θέμα της έμφυλης βίας/ κακοποίησης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΙ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture