Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αποχαιρετά τον Ηλία Ντρε

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αποχαιρετά το...

Η ανακοίνωση

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αποχαιρετά με οδύνη το ιστορικό της στέλεχος, δασολόγο ΗΛΙΑ ΝΤΡΕ, που έφυγε πλήρης ημερών για το μεγάλο ταξίδι στα ουράνια δάση.

"Έφυγε ένας ακατάβλητος μαχητής αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη αγώνων για το περιβάλλον τόσο ως δασολόγος σε όλες τις βαθμίδες της δασικής ιεραρχίας, όσο και ως μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας!

 Τον αποχαιρετούμε με οδύνη αλλά και υπερηφάνεια γιατί ένας τέτοιος εξαιρετικός δημόσιος λειτουργός, ακλόνητος υπερασπιστής της ακεραιότητας των δασών μας και γενικά της δημόσιας κτήσης, επέλεξε μετά την μαχητική και δημιουργική του 35ετή θητεία στη Δασική Υπηρεσία να συνεχίσει για δεκαετίες τον ίδιο αγώνα μέσα από την περιβαλλοντική μας οργάνωση.

 Ο Ηλίας Ντρές έθεσε στην υπηρεσία των αγώνων για το περιβάλλον και τη δημόσια κτήση όχι μόνο την επιστημονική του γνώση αλλά και την πολύτιμη γνώση του σχετικά με την ιστορία, τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα, τις απόπειρες ιδιοποίησης δημόσιων δασικών εκτάσεων στη Στροφυλιά, τα Μαύρα Βουνά, το Παναχαϊκό, το Δασύλλιο και κάθε σπιθαμή δάσους της περιοχής μας και όχι μόνο.

Χάρις σ΄αυτές τις γνώσεις, τη μαχητικότητα και την ακέραια συνείδησή του, έγιναν δυνατές δικαστικές και διοικητικές νίκες που οδήγησαν στον αμετάκλητο χαρακτηρισμό ως δασικών των καταπατημένων εκτάσεων εκατοντάδων στρεμμάτων στη Στροφυλιά, την αποτροπή της οικοπεδοποίησης των Μαύρων Βουνών στον Άραξο και του Οβρυοκάμπου στο Παναχαϊκό, στην υπεράσπιση του Δασυλλίου από τη «σαλαμοποίηση».

 Αγαπημένε μας συνοδοιπόρε στον ωραίο αγώνα για την υπεράσπιση του φυσικού μας περιβάλλοντος Ηλία, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό!

Θα ζεις αιώνια μέσα από τα κείμενά σου, τις καίριες παρεμβάσεις σου και τους κοινούς μας δικαστικούς αγώνες για τη Στροφυλιά και για όλα τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας.

Συλλυπούμαστε θερμά τον γιό σου Ανδρέα και την αγαπημένη σου σύζυγο Μαρία.

Αιωνία σου η μνήμη!" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις