Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στα Τέμπη: Eπίλογος σε έρευνες και ταυτοποιήσεις - Οργή από συγγενείς θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Eπίλογος σε έρευνες ...

Απόδοση ευθυνών ζητούν εξοργισμένοι συγγενείς θυμάτων

Πέφτει σιγά - σιγά η αυλαία στις έρευνες των αρχών στα συντρίμμια μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57, μέχρι στιγμής, νεκρούς, και αρχίζει να σηκώνεται αυτή της απόδοσης ευθυνών πέραν στον σταθμάρχη Λάρισας.

Σήμερα ο σταθμάρχης απολογείται  κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Πόνος, θλίψη, οργή ξεχειλίζουν, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν κατά των αρμοδίων.

Οι έρευνες από τους πυροσβέστες στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων συνεχίστηκε και την Παρασκευή. Τα βαγόνια και οι λαμαρίνες απομακρύνονται από τους γερανούς, φορτώνονται σε τράκτορες και θα μεταφερθούν σε προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή της Κούλουρης για την πραγματογνωμοσύνη και τις έρευνες της Αστυνομίας.

Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα για να μπορούν να βλέπουν καλύτερα οι πυροσβέστες για κάθε λαμαρίνα που απομακρύνεται, ώστε να μπορούν να κάνουν έναν τελευταίο έλεγχο από κάτω για τυχόν ανεύρεση άλλων ανθρωπίνων μελών και βιολογικών υλικών που τυχόν βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των θυμάτων μέσω των εργαστηρίων.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η συλλογή στοιχείων από το Σταθμαρχείο και άλλους χώρους, στο πλαίσιο της προανάκρισης της Τροχαίας Λάρισας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ταυτοποιήθηκαν 54 νεκροί - Αναμένονται νέα δείγματα
Την Παρασκευή (03/03) ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. από τα θύματα και ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί και οι 57 νεκροί.

Έχουν ταυτοποιηθεί από την μέχρι στιγμής εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια 54 νεκροί.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν έχει σταματήσει καθώς αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οργή από συγγενείς
Απαντήσεις για την τραγωδία ζητούν συγγενείς θυμάτων. Ο Δημήτρης Μπουρνάζης, που έχασε τον πατέρα και τον 15χρονο αδερφό του στο δυστύχημα, είπε την Πέμπτη (02/03) αυτά που σκεφτόμαστε όλοι:


"Μπορείς κάποιος αύριο να μου πει ότι δεν πρόκειται εν έτη 2023 να γίνει ένα τέτοιο δυστύχημα. Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι. Άνθρωπος είναι. Άνθρωποι είμαστε, άνθρωποι είστε και εσείς θα κάνετε λάθος. Τι σημαίνει αυτό, ότι ένα λάθος θα στοιχίσει τη ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων; Πού είναι τώρα να μιλήσουν; Περιμένουν τις εκλογές για ποιο λόγο, για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα".

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια αδερφής θύματος, η οποία μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη στο νοσοκομείο της Λάρισας, ξέσπασε: "Μέσα στο αμφιθέατρο ήρθε η κ.υπουργός, ήρθαν και άλλοι άνθρωποι και κάναμε μια απλή ερώτηση: “Πείτε μας τουλάχιστον πού κάθονταν οι δικοί μας άνθρωποι;”. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μας πούνε ότι η λίστα από την εταιρία… να δουλέψουν με τους αριθμούς των θέσεων, για να δώσουν μια απλή απάντηση. Τους είπα: Θέλετε να το κάνω εγώ τζάμπα; Απολαύστε τους! Δεν ξέρουν να απαντήσουν, δεν ξέρουν τίποτα. Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις