Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Απολογείται ο σταθμάρχης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Απολογείται ...

Πέφτει η αυλαία των ερευνών

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ.

Ως κύριος υπεύθυνος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τη στιγμή που αναζητούνται απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών από όσους άφησαν τον ΟΣΕ χωρίς σύγχρονα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας.

Στην πρώτη του κατάθεση, μερικές ώρες μετά το δυστύχημα ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να έπεσε σε αντιφατικούς χαρακτηρισμούς.

Ο ίδιος, πάντως, όπως τόνισε σε δήλωση ο συνήγορός του, αναλαμβάνει τις ευθύνες στο μερίδιο που του αναλογούν.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» ανέφερε ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.

Οι πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να ζητήσει και άλλες δύο μέρες να απολογηθεί, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα στις 5 του μήνα.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και έβαλε το επιβατικό τρένο σε τροχιά σύγκρουσης με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πρέπει να έμεινε ανοιχτό το κλειδί -από προγενέστερη μετακίνηση του προαστιακού- με αποτέλεσμα τη μοιραία σύγκρουση.

Πάντως, αυτό που συζητάει όλη η χώρα είναι πώς είναι δυνατόν να επαφίεται σε έναν άνθρωπο η ασφάλεια εκατοντάδων. Κάτι που εκφράστηκε με μεγάλη αξιοπρέπεια από έναν νέο άνθρωπο που είχε συγγενικά του πρόσωπα στη λίστα των αγνοουμένων. Οπως είπε σε δημοσιογράφους έξω από το Νοσοκομείο Λάρισας: «Είχαν έρθει στην Αθήνα να μου κάνουν έκπληξη για τα γενέθλιά μου και γύριζαν στη Θεσσαλονίκη [...] Ολοι εργαζόμενοι είμαστε και κάθε μέρα μπορούμε να κάνουμε λάθη στη δουλειά μας, είναι ανθρώπινο. Δεν γίνεται όμως να αναλαμβάνει ένας την ευθύνη για όλους».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις